Tanker

Tanker

Tanker

En oliepasteltegning om tanker billede på at bryde et mønster, og hvor svært det er.

Jeg har opdaget, at jeg hele tiden inden i mig tænker tanker i retningen af, at jeg står til regnskab overfor en eller anden. Det kan være mange forskellige personer, alt afhængig af, hvem jeg nu er sammen med eller tænker på.

Jeg laver sætningen: ”Jeg er villig til, at give slip på mit behov for at stå til regnskab”.

Jeg starter med at tegne en streg hen over papiret. Gul er den. Lidt rødt nedenunder. Det bliver til flere forskellige farver opad til. Hov! Der er den olivengrønne, den plejer jeg ellers ikke sådan at have fat i. Der bliver fyldt ud – det ligner rigtigt min måde at tegne oliepasteller på. Tæt, fast og med felter.

Nedad kommer der en trærod, eller er det en stamme, der ligger ned? Det kunne det være med alle frugterne på. Jo! Jeg vælter mig selv, når jeg står til regnskab inden i mig. For det er jo ikke udenpå, at der er nogen, der forlanger det. Hvor ville det være dejligt, hvis jeg bare kunne lade være med at tænke. Men den går ikke rigtigt. Så er jeg jo hjernedød, og det ønsker jeg jo alligevel ikke. Så ville det være dejligt, at tænke noget andet, så det prøver jeg. Hvor er det svært, at bryde et så indgroet mønster.

 

Tidspunkt: Tegnet 8-8-1993.

Materiale: Oliepasteller.

Størrelse: 21 x 30 cm

 

Tilbage til Billeder