Den fysiske faktor

Den fysiske faktor er godt sammen med den psykiske faktor

Livstræer

Den fysiske faktor er det, vi normalt tager vare på. Altså de fysiske sygdomme og symptomer med medicin og kirurgi. Men bag de fysiske symptomer på vores sygdomme, er der meget ofte en psykisk faktor, som hvis man går ind og ændrer den psykiske faktor fra at være nedbrydende til at være opbyggende, vil de fysiske symptomer forsvinde. Ud over at de fysiske symptomer forsvinder, bliver vi også meget gladere og har det godt. Det er så dejligt, når det lykkes.

Den fysiske faktor er det, der sker, når vi f.eks. brækker benet, vores blodsukker bliver lavt eller højt, hormoner eller andre stoffer, der ændres i vores krop. Altså den rent fysiske side af sygdomme, og hvad vi ellers har af problemer.

F.eks. et brækket ben

Ved f.eks. et brækket ben, så er den fysiske side, at selve knoglen er brækket. Men for at det kan hele bedst muligt, så skal knoglen holdes på plads og i ro, så bruddet ikke bækkes op hele tiden, så fysisk lægger vi benet i gips, så det holds i ro. Og for at helingsprocessen skal i gang, må kroppen begynde at sætte helingsprocessen i gang med de celler og stoffer i blodet, som det skal.

Hvis vi så med den psykiske faktor mindsker denne helingsproces, så tager det længere tid for knoglen at hele. F.eks. kan der gå betændelse i, hvis immunforsvaret er svagt. Men de stoffer og celler, der skal bruges til selve helingen kan også forsinkes med den psykiske faktor. Så også her skal vi i gang med at sørge for, at kropen har den bedste mulighed for at hele den brækkede knogle. Den psykiske faktor har en ret stor indvirkning på immunforsvaret, større end vi umiddelbart går og tror.

Den fysiske faktor er godt at bruge sammen med den psykiske faktor

Vi bruger medicin som den fysiske side af behandlingen, og det er godt og nyttigt. Men vi skal også bruge den psykiske side, så går det endnu bedre. Det er det, der kaldes placebo, når det fremmer helingen, mens det hedder nocebo, når det ødelægger helingen.

Så det er godt at tænke på både den fysiske faktor og den psykiske faktor, når man skal i gang med at finde en vej frem i livet – blive hel og få det godt. Altså sund og rask, med indre ro, styrke og handlekraft.

Der er mange sider af den fysiske faktor.

F.eks.

  1. Vægtproblemer
  2. Allergi
  3. Smerter
  4. Ufrivillig barnløs
  5. Lavt stofskifte
  6. Hjerteproblemer
  7. Kræft
  8. Gigt
  9. og mange mange andre symptomer

Nu har Sundhedsstyrelsen også lavet anbefalinger til fysisk træning ved mange sygdomme. Se mere her: Fysiske træning altså motion kan indgå i behandling

 

Tilbage til Behandling