Træt af at være træt – Træthed – Træt af det hele

Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

At være træt er en helt almindelig ting i vores samfund. Træthed melder sig nærmest hele tiden. Vi snakker bare ikke altid om det. Men vi bruger det som undskyldning for en masse ting, som vi ikke kan finde ud af at sige fra overfor.

Men vi kan også være træt af det hele, altså ikke have lyst til noget, fordi du bare er træt af det hele.

Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

Træt

Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

 Målet må være, at du bliver frisk og får det godt. Så er du jo ikke træt mere eller træt af det hele mere.

Og mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Det er træls at være træt, have træthed og være træt af det hele

Er du træt af at være træt?

Eller er du træt af at være træt af det hele?

Her er det den psykiske side af at være træt – træt af det hele, jeg skriver om. Men den fysiske side bliver også påvirker, og du kan ved hjælp at psyken faktisk godt få det bedre fysisk.

Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

Træt af at være træt?

Vi skal leve op til så mange ting: at være glade, friske og fuld af energi. Bare de krav gør os trætte. Vi sørger for at virke glade, friske og fulde af energi, når vi er sammen med andre mennesker på arbejde, hjemme og ude i samfundet. Men inde omme bagved, der er vi trætte. Det er en meget udbredt måde at gøre det på. Så selv om en anden ser frisk ud, så kan den anden godt være reelt træt inde omme bagved. Vi ser det simpelthen ikke.

Vi skal motionere, spise sundt, være glade og have det godt. Men bare tanken om at forsøge at leve op til alle de forventninger, som andre har til os, og vi selv har til os selv, gør os trætte. Men der kan også være mange andre årsager til træthed.

Uden at vi ved af det, så kan vi være sammen med mennesker, der er så negative, så bare det gør os trætte. Vi tænker måske ikke over, at det er det, der sker. Men vi bliver trætte.

 

Nogle forhold giver træthed

Vi kan være i starten af et nyt forhold, hvor vores nye kæreste er så vidunderlig, men alligevel bliver vi mere og mere trætte. Vi forstår det ikke. Kæresten er så sød, virker så givende, roser og er så dejlig. Men trætheden er der. Hvis vi rigtigt lægger mærke til det, så er der også nogle andre ting, som måske ikke er så gode. Kæresten overdænger os med gaver, skal hele tiden være sammen med os, vi skal fortælle, hvordan vi har det, og kæresten virker til at lytte, være opmærksom på os, og giver så mange gode råd, som også virkelig hjælper os. Synes vi.

Men vi bliver mere og mere usikre på os selv, for kæresten ved jo så meget om, hvordan vi skal være og gøre og har det og alle løsninger, som kæresten kommer med, de er så gode og rigtige.

Men vi får slet slet ikke lov til selv at tænke over, hvordan vi selv har det, hvordan vi selv synes, at tingene skal være, hvad vi selv mener om dette og hint, men også om os selv.

Til sidst ved vi slet ikke selv, hvordan vi har det, hvad vi gerne vil, osv.

Men nu er vi virkelig godt og grundigt trætte og trætte af det hele. Men nu er vi så så langt inde i forholdet, så det er svært at komme ud af det igen. Det er jo kæresten der ved, hvordan og hvad vi skal gøre.

Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

Træt men glad

Hvor meget breder det sig i vores omgivelser

Det er ikke kun kæresten, der gør dette med os, det er også alle mulighed andre. Det kan være chefen, en kollega, en ven, et familiemedlem eller hele familien, osv.

På denne måde bliver vi udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold – primært psykisk vold, en psykopat, en borderline, en narcissist, osv.

Men vi kommer også til at gøre det samme selv overfor andre. Og også det bliver vi trætte af at skulle tage stilling for alle de andre, trætte af, at de spørger os om alt, trætte af, at de ikke selv kan finde ud af, hvad de vil, osv.

Hvordan bliver vi friske igen

Altså vi skal blive på egen banehalvdel – blive i vores egen cirkel. Men vi skal også lige sikre os, at vi ikke bliver påvirkede af, at den anden vil ind i vores cirkel, vil over på vores banehalvdel og regere der.

Det kan læres. Jeg ser det så tit. Det er så dejligt, når det lykkes.

Så også her, ligesom med alt det andet jeg laver, så skal vi den modsatte vej. Altså vi skal den modsatte af at tro, at det er andre, der ved bedst. Vi skal i gang med at finde ud af, hvad vi selv vil, hvordan vi selv har det, hvad der er rigtigt for os selv, lige meget hvad andre siger og gør.

Jeg bruger også her acceptprocessen. Det er utroligt, hvad den kan gøre, for at vi bliver selvbestemmende, får selvværd, selvtillid, bliver friske og raske, velfungerende, osv. Det er bare så dejligt at se, når det virker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er “bare” om at gå i gang og gøre det, så kommer det også.

Den fysiske side

Der kan også være fysiske årsager til træthed, dem skal du gå til lægen med, og forhøre dig der, hvad lægen kan gøre for dig.

På Sundhed.dk er der en helt masse om at være træt. God givende information.

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/hjerne-og-nerver/sygdomme/oevrige-sygdomme/traethed/

Behandling på Lisegården #behandling Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Du bliver positiv og glad

Du er god nok

Husk at du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

Hvis du ikke synes det, så sig endelig til, så skal jeg vejlede dig, så du har en mulighed for at lære det.

Du kan – Når jeg kan, så kan du også.

Behandling på Lisegården #behandling Træt af at være træt? - Træthed - Træt af det hele?

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.