Borderline kendetegn

Hvordan kan man kende en med borderline eller sin egen borderline?

borderline

Frit spil – Kaos

Diagnosen borderline er en borderline personlighedsforstyrrelse også betegnet som emotionelt ustabil personlighedsstruktur.

Borderline symptomer er kendetegnet ved følelsesmæssig ustabilitet, problemer med andre menneske, mange skiftende og intense forhold til andre, humørsvingninger, følelsespres, gensidig afhængighed af venner og familie, konflikter, forventninger, skift fra stor afhængighed til afstandstagen, osv.

Borderline symptomer kvinder er ikke forskellige fra mænds symptomer.

En borderliner kan være svær at have med at gøre. Boarderline pårørende kan tro, det er dem, det er galt med.

Føler du, at du ikke duer til noget, ingenting kan, at du er forkert og at du hele tiden – lige meget hvad du gør – bliver set ned på og at det, du gør, ikke bliver taget alvorligt. Så kan du faktisk være udsat for en Boarderline. Det kan både være chefen, kæresten/ægtefællen eller vennen, der er borderline.

Men det kan også være omvendt.

 

Ja! Borderline hvad er det?

Hvor kommer det der borderline fra?

Når man er udsat for overgreb, vold – især den psykiske vold men også den fysiske vold, en psykopat, en med psykopatiske træk, en sociopat, en borderliner, osv. osv. så er en af de diagnoser man kan få desværre borderline.
Her er det, ligesom det alt for ofte er, når man er udsat for overgreb, vold, osv. at omgivelsernes opførsel – overgrebene, volden, osv. ikke bliver taget med i betragtning, når man stiller diagnosen. Desværre sker det alt for ofte.

 

Når en med borderline har børn

Har du børn med en med borderline, kan du være i tvivl om borderline forældreevne, og dermed komme i tvivl om hvad med børnene. Og ja! Det kan være skadeligt for børnene. Men samtidig, kan det være en mulighed for børnene, at lære, hvordan de takler livets negative sider. Så hvis du lærer at takle livets negative sider, så kan du lære dine børn det. Det er en stor gave at kunne give dine børn. Når de vokser op, vil du være klar til at takle voksenlivet med det negative sider. For husk på, vi har alle gode som dårlige sider, så vi vil alle opleve livets negative sider. Så er det jo godt tidligt i livet at have lært det. Så en borderline forældreevne skal børnene lære at takle. Det kan de godt.

 

Hvordan kan du slippe ud af magten fra en borderliner? Eller hvordan slipper du ud af din egen borderline?

borderline

Glad pige

Først og fremmest – du er god nok!

Og du skal såmænd bare lære to ting for at komme ud af den onde cirkel:

• Den ene er at styrke dig selv i de situationer, som er svære

• Den anden er at takle den måde borderlineren er på

 

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Jeg arbejder med at hjælpe mennesker, som er udsat for en der laver overgreb eller dem, der selv laver overgreb. Det har jeg gjort siden 1990. Du er ikke alene, der er mange, der har det ligesom dig.

Jeg hjælper dig til at få det godt. Ved brug af samtaleterapi og visualisering lærer du at styrke dig selv og redskaber til at takle overgrebene. Du får ro, overblik og handlekraft. Samtidig lærer du ved brug af acceptprocessen, hvad du skal gøre for at få det godt.

 

Du får ro, overblik og  handlekraft

 

Du skal lære det, uanset om du er sammen med en med borderline, eller om I er gået fra hinanden. Især, når der er børn i forholdet, er det vigtigt, at du lærer at takle borderlineren. Hos mig kan du finde veje til at takle borderlineren, så du får et rart, roligt og selvbestemmende liv med værdighed. Du får ro, overblik og handlekraft.

Og faktisk kan det godt lade sig gøre at få et godt forhold til Borderlineren. Således I enten går fra hinanden, eller også får det godt sammen igen.

Du er god nok!

 

Du kan se mere under Behandling og Psykopat

Eller her om pårørende til Borderline

Er du i tvivl om, hvad en borderline er? Eller er du udsat for en med borderline træk? Eller vil du gerne ud af din egen borderline? Så er du hjertelig velkommen til at ringe til mig – Lise Seidelin på mobiltelefon 24 22 16 22 eller skrive en mail: lise@lisegaarden.dk Alle henvendelser behandles fortroligt og er uforbindende.

borderline

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Tag testen: “Har jeg borderline?”
Tilbage til Psykopat