Når hele systemet er imod en

Når hele systemet er imod en — få en positiv livsspiral

Døden

Som voldsramt / udsat for overgreb / en psykopat føles det ofte sådan, at hele systemet er imod en. At der ingen hjælp er nogen steder. Der er ingen, der forstår en. Og der er ingen der kan gøre noget for, at man skal have det godt. Det er som om hele verdenen har rottet sig sammen mod en, så man bare har det virkelig skidt.

Godt nok siges der hele tiden, at der er hjælp. At kommunen har pligt til dette og hint. At lægen skal dette og hint. At der er massere af muligheder. Men når man som voldsramt af partnervold, altså hustruvold og husbondvold, eller udsat for en psykopat, en med psykopatiske træk, osv. så er det alt for ofte sådan, at det er umuligt.

Kommunen giver afslag uden at høre

Kommunen giver afslag uden at høre, hvad det er, man er udsat for og har brug for. Lægen ved ikke, hvad det er man står i. De tror ikke en, og har svært ved at finde ud af noget. De henviser til andre. De tager ikke en alvorligt. Man går frem og tilbage mellem de forskellige instanser i ”systemet”. Man forsøger og forsøger at finde den hjælp, man har så hårdt brug for.

Hvor jeg dog kender det. Både fra dengang jeg selv var udsat for partnervold, og nu i min klinik.

Jeg må sande, at dem, der har brug for hjælp, at de alt for ofte ikke bliver hørt eller taget alvorligt. Så de får ikke den hjælp, de har brug for. Det gør desværre tingene endnu værre og volden / overgrebene fortsætter til skade både for den, der udøver volden / overgrebene, og den det går ud over.

For at bryde denne negative livsspiral, skal der gås den modsatte vej – begynde at lave en positiv livsspiral. Det er utroligt svært. Men det kan lade sig gøre.

Lære at bliver hørt af ‘systemet’

Først skal man lære, hvordan man bliver hørt af ”systemet”. Når man er kommet så lang, så er man allerede godt på vej, for så er der også ofte den mulighed for hjælp, man har brug for.

Det kan lade sig gøre, jeg har set det så tit. Men det kræver, at du går i gang. Det første skridt er det sværeste, men allerede det andet skridt er lettere.

De dårlige sager hører man om

Ja! Der er heldigvis også sagsbehandlere, der tager lægernes udtalelser og borgerne alvorligt.

Det er oftest de dårlige sager, jeg hører om fra den borger, der lider under at lægens udtalelse eller borgeren ikke bliver hørt. Det er alt for ofte, jeg hører, hvordan det går helt galt for en borger, når de kommer i kontakt med “systemet”.

Heldigvis er der også gode sager, hvor borgerne bliver taget alvorligt og hørt. Det er så rart, når det lykkes. Men dem hører jeg næsten ikke om, de kan jo klare det selv, og behøver oftest ikke min hjælp.

Den borger, der ikke bliver hørt eller taget alvorligt, ender desværre alt for ofte med at cirkulere rundt i systemet uden at få den hjælp, de reelt har brug for.

Man skal vende det hele, så der kommer en positive livsspiral

Jeg ser det jo primært ved partnervold, som er det, jeg arbejder mest med. Der er så mange, der ikke tør tro på, hvad en voldsramt fortæller. Jeg ser nogle af dem blive sendt rundt i systemet de meste besynderlige steder, og her er det alt for ofte sådan, at lægernes udtalelser heller ikke bliver taget alvorligt af sagsbehandlerne på kommunen eller af politiet. Det er som om, at når en borger først er kommet på den forkerte hylde, så bliver det ved med at gå galt og bliver endnu værre.

Dem, der er udsat for partnervold, de skal lære at takle den vold, de er ude for. Det lærer de jo ikke ved at få en pille / blive opereret / osv. De skal lære, at styrke sig selv, og lære nogle redskaber til at takle den voldelige. Det skal jeg gerne hjælpe med.

Jeg skal gerne give redskaber og lære, hvordan man takler *systemet’, så man får den hjælp man reelt har brug for. Det kan lade sig gøre, og vende den negative livsspiral til en positive livsspiral. Det kan lade sig gøre. Jeg hjælper gerne.

Jeg har set det så tit.

Når hele systemet er imod en — få en positiv livsspiral

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

 

Tilbage til Den psykiske faktor