Ordblind!

Så er man da dum og kan ikke bruges, heller ikke en højt uddannet akademiker! Udstødt

Bog Mit liv IV: Ordblind! Så er man da dum og kan ikke bruges, heller ikke en højt uddannet akademiker
En bog af og om Lise Seidelin
Læge, healer, forfatter, billedkunstner og landmand

De problemer fortsættelsen af livet som voldsramt gav og desuden som stemplet ordblind. En holdningen der alt for ofte er, at man er dum, selv som højt akademisk uddannet, og dermed en udstødelse. Der var nok at tage fat på.

Denne bog fortæller fortsættelsen om, hvordan Lise kæmpede for at komme op fra sit liv ”under jorden”, ud af volden og ind i et liv, hun kunne holde ud at leve, som hun kunne have det godt med.

Desuden fortæller den, at ordblindhed er en holdning, der gør, at man i manges øjne ikke kan bruges. Man er dum! Hvilket jo ikke passer. I dag er Lise uddannet læge, selv om hun blev stemplet ordblind. Hendes far kunne ikke undervise hende. Lise fik skylden, og hun blev stemplet ordblind.

Når folk har denne holdning til et andet menneske, at vedkommende er ”ordblind” – altså dum, undertrykkes dette menneske. Denne holdning og dette stempel kommer især fra familien, og det forstærker undertrykkelsen hos den ordblinde. Det sker også fra omgivelserne udenfor familien, som denne bog viser et groft eksempel på. Familien der er perfekt og altså må “udelukke” – udstøde en ordblind, en der ikke lever op til normen i familien af at være perfekt.

“Ordblind!” er en fortsættelse af Lises tredje bog “Afslutningen på volden fra min tidligere mand”. Fortsættelse i serien MIT LIV.

Hovedfordele

Fordel 1 Får et indblik i, hvordan ordblinde behandles.
Fordel 2 Ser hvordan en lille bitte ting har stor unødig skadevirkning.
Fordel 3 Hvordan vi giver hinanden skylden for egne fejl.

 

Pris se under Bøger skrevet af Lise Seidelin