Sociopat? Kender du en?

Sociopat? Kender du en? - lær at få det godt

Vandren i livet

Sociopat? Hvad er en sociopat?

Er du i tvivl om, hvad en sociopat er?
Eller er du udsat for en med sociopatiske træk?

Du er hjertelig velkommen til at ringe til mig på mobiltelefon 24 22 16 22 eller skrive en mail: lise@lisegaarden.dk Alle henvendelser behandles fortroligt og er uforbindende.

En sociopat er en betegnelse for en person med dyssocial personlighedsstruktur. Dvs. en med dårlige sociale funktioner – manglende ansvarsfølelse og respekt. Der er mange aspekter og forskellige udtryk, som en sociopat kan have.

Sociopat og psykopat er ca. det samme

På denne hjemmeside bruger jeg ordet psykopat i stedet for. Det er to betegnelser for det ca. samme. Psykopat er desuden en meget omfattende betegnelse med mange forskelligheder.

I omgangen og behandlingen af dem er der så store ligheder, så det ikke i min behandlingsform, har nogen betydning, hvilket ord der bruges.

Psykopat er det ord, vi i dagligtale bruger om personer, der er svære at omgås, og som har nogle karaktertræk, som gør skade på deres omgivelser. Den – dem det går ud over føler sig ofte svage, ingenting kan, skyldige, forkerte, uduelige, ikke elskede, umulige, ingenting kan gøre rigtigt, ikke bliver taget alvorligt, osv.

Er du trist, føler dig skyldig, uduelig, ingenting kan, så kan du være udsat for en sociopat

Sociopater og psykopater kan forekomme alle vegner, det kan være parforhold, chefen på arbejde eller en kollega, i familien, hvor far eller mor eller en søskende kan være sociopat eller psykopat.

I parforhold er det primært partneren M/K det går ud over, men desværre går det også ofte ud over børnene. Det partneren og børnene er udsat for kommer ind under betegnelsen vold. Primært den psykiske vold, f.eks. nedsættende bemærkninger – injurier, give skylden, evige bebrejdelser også for småting eller ting, der ikke er reelle. Ud over den psykiske vold kan der også forekomme fysisk vold. Her skal vi huske på, at selv en lussing er ulovlig.

Psykisk vold og evt. fysisk vold følger en sociopat

Der er på denne hjemmeside skrevet meget om psykopat og partnervold – altså hustruvold og husbondvold.

Du kan se mere her
Psykisk faktor
Voldsramte
Psykopat
Se også deres undersider.

Behandlingen af dem gør jeg det lidt anderledes end mange andre.
Se under
Behandling
Psykopatens ændring

 

Tilbage til Psykopat