Oversigt

Gigt
Gigts evt. Bagvedliggende psykiske årsagGigt er en langsom fremadskridende ødelæggelse af primært led. Det er en meget udbredt sygdom i Danmark, mange der kommer op i årene har gigt. Vi bliver slidt ned og får gigt. Primært består gigt i smerter, ind imellem røde og hævede led, hvor der kommer forandringer af knoglerne.

De rent fysiske årsager og deres behandling vil jeg overlade til dem, der har mere forstand på det. Det er de gode til, for så vidt, som det overhovedet er muligt at behandle gigt. Det er alt for ofte desværre ikke muligt.

Men den psykiske årsag eller den psykiske faktor vil jeg gerne arbejde med. Det har jeg forstand på. Og har hjulpet mange med. Der kan være utroligt mange forskellige årsager, jeg arbejder primært med den psykiske og fysiske vold, mobning, Janteloven, de overgreb vi alle mere eller mindre er udsat for.

Når man arbejder med den psykiske årsag bag smerter eller f.eks. gigt, så er en af de sværeste forhindringer at tro på, at psyken har så stor indflydelse på de fysiske symptomer. Min erfaring er, at psyken har meget meget større indflydelse på fysiske symptomer end vi tror.

Det er så dejligt at se, hvordan vi kan få ændres symptomer – sygdomme, når vi ændrer psyken. Det kan også lade sig gøre med gigt. Hvor utroligt det end lyder.

Se min egen historie - Lises gigt.

Lisegården