Jeg har selv prøvet det, det er bare så dejligt, når det virker.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

Lises gigt

Jeg  havde en hel del gigtsymptomer, smerter i diverse led, hævede led, i perioder rødme og varme. Det var primært fingre, knæ og fodled. Det var så slemt, så jeg begyndte at forstuvede leddene, og noget har vist også været brækket. Der kom fortykkelser af mine led, det var ikke rart. Men så var det jo ”bare” i gang med at finde årsagerne.

To år senere opdagede jeg, at symptomerne – smerterne og hævelserne var væk. Det var bare så dejligt.

Så selv om det ofte er sådan, at man siger, at der ingen psykisk faktor er ved gigt, så må jeg jo ligesom med så mange andre fysiske symptomer erkende, at det er der.
Jeg har arbejdet med mig selv og acceptprocessen og fundet steder i mig, som skulle kigges på. F.eks. så havde jeg en dårlig vane med at vride min venstre fod, når jeg sov. Da jeg ændrede det holdt smerter efterhånden op.
Men det var ikke det, der var galt med mine fingere. Her var det en angst i mig, som jeg ikke var mig bevidst. Da jeg fik ændret den og hold op med at være angst, så forsvandt smerterne i fingrene. Ofte er det jo sådan, at vi ikke er klar over, hvad det er for ting, vi gør med os selv. Det ubevidste er mere dominerende, end vi ofte går og tror.

 

Nyt indlæg i blog om gigt
Gigt smerter — kulde og varme som årsag

 

Tilbage til Den psykiske faktor eller tilbage til Den fysiske faktor