Smerter – uddybet

Det gør ondt - smerter Smerter – uddybet — om endorfiner

Hoste – det smerter i halsen

Smerter? Jeg hjælper, når det gør ondt.

Smerter kan behandles uden brug af medicin eller kirurgi. Den psykiske faktor er større, end vi umiddelbart går og tror.

Smerter er mange ting. Det kan være fysiske eller psykiske smerter, kroniske eller kortvarige, de kan også komme igen og igen. De kan have mange årsager.

Du kan have slået dig, have dårlige arbejdsstillinger, ensidigt arbejde, uhensigtsmæssig brug af din krop, sygdomme, der giver smerte, osv.

Smerter oplever kun den person, der har smerten.

Andre kan ikke mærke den smerte, du har, men andre kan være medfølende, og det i sig selv er rart og lindrende.

Du kan også få behandling, så du får helet din smerte, så du igen bliver sund, rask og rørig.

Der er mange ting, der påvirker de smerter, du har. Der er de rent fysiske ting, og så er der de psykisk, sjælelige og følelsesmæssige ting. Vi kender alle det, at når vi tænker på smerten, så bliver den værre.

De faktorer der påvirker smerte, er bl.a. endorfinerne i vores krop. Endorfiner er kroppens egne smertestillende midler. Så hvis vi er gode til at danne endorfiner, så mindskes smerterne. På den måde behøver vi ikke tage så mange smertestillende piller eller indsprøjtninger. Vi kan lære, at give kroppen mulighed for at danne flere endorfiner.

Vil du gerne lære det at danne dine egne endorfiner?

Hvis ja! Så vil jeg gerne hjælpe dig.

Hvis du har svært ved at forestille dig, at smerter kan ændres ved at tænke anderledes, at der kan dannes endorfiner af at tænke på en anden måde, så skal jeg lige sige, at det er dokumenteret med forskning.

En anden ting, du kan gøre, det er at tænke på, at du bidder i en citron, så kan du mærke at mundvandet løber. Det er også tanken, der gør det. På samme måde kan man få kroppen til at danne flere endorfiner ved at tænke anderledes.

En anden ting, der påvirker vores smerter, er den årsag, der er skyld i at smerterne kommer. Det kan være du har en uhensigtsmæssig brug af din krop. Bag dette, ligger der en eller anden årsag. Denne årsag kan findes frem, og når den bliver løst, får du det godt.

Se også nyhedsbrevet smertelindring og nyhedsbrevet placebo er effektiv smertelindring

Samtaleterapi kan hjælpe på smerter

Det jeg kan tilbyde, er bl.a. samtaleterapi og visualisering. Det kan lyde underligt at samtaleterapi kan hjælpe på smerter, men det kan det faktisk. Selv en diskusprolaps kan afhjælpes med samtaleterapi og visualisering sammen med nogle få fysiske øvelser. Jeg har selv gjort det, så derfor ved jeg, at det er rigtigt. Du kan se min historie her om mine rygsmerter.

Men jeg forstår godt, hvis du tvivler. Det lyder underligt, hvis smerter skulle kunne behandles uden piller eller kirurgi.

Det handler om at få kroppens egne helingsmekanismer til at virker. Kroppen kan producere endorfiner, som er et stof, som ligner morfin. Så holder smerterne op.

Det kan lade sig gøre at få det godt.

 

Tilbage til Den fysiske faktor