Menneskekærlighed

Oversigt

Menneskekærlighed

Det jeg gerne vil, er at lære danskerne det, jeg som barn lærte af afrikanerne - nemlig menneskekærlighed.

Der er så mange, der har svært ved at forstå, hvad der er, jeg kan og gør. Som jeg ser det, så lærte jeg som barn af afrikanerne en måde at være sammen på, som er meget forskellig fra den måde, danskerne er sammen på. Der er også danskere, der gør det, som jeg lærte af afrikanerne. Men det er desværre meget få. Det er så dejligt, når jeg møder sådanne personer.

De fleste eller alt for mange danskere har en norm om Janteloven, vi skal mobbe hinanden, udelukke dem, der ikke er lige, som vi vil have, de skal være, osv. Fordomme, fordømme, foragt, had, giv skyld, forkerte, negativitet, osv. er andre sider, som er meget udbredt i Danmark.

Det er meget svært at sige, hvad der er forskellen på danskerne, og det jeg lærte at afrikanerne. Men hvis jeg siger, at det er den totale accept, af det enkelte menneske, som det er, respekt for hinanden, at vi alle må være her, at vi alle er gode nok, som vi er, også med de negative sider, som vi alle har, hver på vores måde. Altså en menneskekærlighed kunne jeg kalde det.

Danskerne har menneskefjendsk, som deres hovedtema eller norm. Vi er alle forkerte, skal være andreledes, præstere det umulige, ligne de retoucherede reklamebilleder, det er udseendet, formuens størrelse, villaens udseende, bilens mærke og størrelse, madens udtryk, osv. der er den mest udbredte holdning i Danmark.
Men jeg voksede op i Afrika, hvor jeg boede, fra jeg var 2 år, til jeg var 9 år. En vigtig tid for mig i min udvikling af mig som person. Det var et så stort chok, som 9-årig at komme til Danmark og skulle til at lære, hvordan man takler Jantelov, mobning, osv. osv. Det lærte jeg da heller ikke.

Det kom først meget meget senere, da jeg havde være udsat for partnervold i en lang årerække.
Jeg begyndte at finde tilbage til de værdier, jeg lærte som barn i Afrika. Og det vil jeg gerne lære videre til danskerne. Der hvor det lykkes mig, der er det bare så dejligt. De får det virkelig godt. Det glæder mig altid. Og det vil jeg gerne lære rigtigt mange.

Lisegården