Offer for en psykopat

Oversigt

Når man er offer for en psykopat, bare betegnelsen offer, gør, at det bliver den udsatte, der er den skyldige, den dårlige den syge, dumme, forkerte, osv. osv. Ligesom når vi er voldsramte, så er de betegnelser, der er forbundet med meget tabu, og meget holdningen om, at man er helt galt på den. Det giver en masse skamfølelse, fordi den udsatte tror, det er en selv, der er den skyldige. Det siger den udøvende jo hel tiden, så vi begynder at tro på det.

 

Men det er ikke den udsatte, der er den skyldige. Den udøvende har selv ansvaret for sine handlinger, og hvad den udøvende siger. Det er og bliver ikke den udsatte ansvar og dermed heller ikke den udsattes skyld.

 

Men derimod er det rigtigt, at den udsatte bliver påvirket, og at det oftest er den udsatte, der får det skidt, mister sit arbejde, venner, familie, omgangskreds. Mens psykopaten er upåvirket, har det godt, charmer alt og alle i det offentlige rum. Det er faktisk sådan, at når det er en psykopat, så er psykopaten, den eneste, der ikke er påvirket. Psykopaten beholder sit arbejde, har massere af ”venner”, osv. hvis det er de charmerende psykopater. Andre psykopater kan godt miste arbejdet, bliver uvenner med alt og alle, osv. Det afhænger af psykopatens karaktertræk.

Så det er dem omkring psykopaten, der bliver påvirket – bliver ofre. Ofte er det virkelig mange mennesker, det går ud over. Det er ægtefællen / kæresten, børnene, ofte bliver det også den nærmeste familie, de nærmeste venner, den som psykopat chefen har udset sig til sit offer, ofte også mange andre.

 

De ting, der sker med den udsatte – offeret er mange. Jeg har lavet en liste, hvor du kan teste dig selv.

https://lisegaarden.dk/behandling/psykopat/test-er-du-udsat-for-en-psykopat/

 

Det kan lade sig gøre at få det godt, når man er eller har været udsat for en psykopat. Jeg bruger acceptprocessen, den virker utroligt godt. Det er så dejligt at se, når et menneske får det godt.

https://lisegaarden.dk/behandling/behandlingsformer-2/acceptprocessen-terapi/

 

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

 

 

Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket fordi du er til – er født. Intet andet.

 

Lisegården