Der er skænderi i familien, på arbejde, blandt vennerne, osv.
Vi kender det alle mere eller mindre.
Vi skændes.
Du er udsat for, at andre vil skændes med dig, eller du vil skændes med andre.
Det er trættende, og du føler dig så forkert.
Nogle gange så tier du stille, men den anden / de andre vil alligevel skændes.
Nogle gange svarer du igen, men så bliver det bare endnu værre.
Nogle gange forlader du rummet, men så bliver du bebrejdet det også.
Sige ting til hinanden på en god eller dårlig måde. Partnervold – primært psykisk vold mod hinanden, hvor børn overses med den vold, de bliver udsat for.
Vi skal alle lære at takle skænderi
Det kan være din kæreste, der vil skændes, din chef, dine venner, dine forældre, søskende, alle mulige. Så vi skal under alle omstændigheder lære at takle den slags mennesker og lære at takle os selv, når der er skænderi.
Når vi er udsat for overgreb, psykisk og evt. fysisk vold, en psykopat, en med psykopatiske træk, osv. osv. osv. så er en af de ting, der ofte sker, at vi skændes.
Der er flere forskellige reaktioner ved overgreb, vold, osv. nogle bliver stille, nogle flygter, nogle svarer igen. Når vi svarer igen, så bliver det ofte et skænderi. Det er helt almindeligt. Desværre.
Men der er nogle for hvem, de er så vant til det, så det er deres vane, så det trives de med og har det godt med. Andre synes, at det er helt forkert, fordi de kommer fra en familie og et sted, hvor man ikke skændes. Når sådan to mennesker mødes og forsøger at lave et forhold, så kan det give problemer. Men det kan også vise sig at være godt, hvis man forstår at takle skænderierne.
Når man lærer at takle skænderier, så får man det godt. Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker. Mennesker vokser af det, og det glæder mig altid.
Er du i tvivl om, hvordan du læser skænderierne? Eller er du udsat for skænderier? Så er du hjertelig velkommen til at ringe til mig på mobiltelefon 24 22 16 22 eller skrive en mail: lise@lisegaarden.dk Alle henvendelser behandles fortroligt og er uforbindende
Du kan. Når jeg kan, så kan du også.
Hvad er skænderi — dansen
Skænderi er at sige en masse negative om en anden person.
Oftest er der to om at skændes. De to laver en dans, hvor de ødelægger hinanden psykisk.
For at stoppe skænderiet, skal du i gang med at stoppe dansen. Når du holder op med at danse med den anden eller inden i dig selv, så kan den anden ikke danse med dig mere.
Til at bryde dansen bruger jeg acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det lykkes.
Forældre skændes foran børn
Forældre skændes og ofte skændes de foran børn.
Det er en måde at lære børnene på, at takle skænderier. Men alt for ofte går det galt for børnene, fordi de tror, at det er børnenes skyld, børnene der er forkerte, har gjort noget forkert, osv.
Når mor og far skændes ved børnene det godt, også selv om forældrene går ind i et andet værelse, så forældrene tror, at børnene ikke hører det. Men børn ved meget meget mere om hvad der sker mellem forældrene, end forældrene tror. Det er svært at holde tingene reelt skjult. Og det er ikke særlig godt.
Om det skader børnene afhænger af, hvordan forældrene takler skænderierne.
Får forældrene renset luften og har det godt – altså reelt godt efter et skænderi? Eller går de og er sure på hinanden – tordnende tavshed bagefter, så stemningen i hele familien bliver dårlig?
Børnene ved det. De kan også mærke det.
Børnene lærer af forældrene, hvordan de skal takle skænderier. Så den bedste gave forældrene kan give børnene er ikke at lade være med at skændes, men at lære at takle skænderierne, så de har det godt med hinanden bagefter.
Det vil gavne så meget. Ikke bare i lige den familie, men også ud i vores samfund.
Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle
Acceptprocessen — Metodebeskrivelse er en bog med en beskrivelse af metoden bag mine behandlinger, nemlig acceptprocessen. Du får redskaber til at lære at takle livets negative sider.
Når du er tilmeldt bloggen Pusterum lærer du at håndtere livets negative sider, så du har
det godt, uanset hvordan andre opfører sig. Her deler jeg ud af mine erfaringer gennem 30 år