Sige pyt

Vi prøver at lære børn en masse gode måder at takle negative oplevelser på. En som de fleste af os kender, er, at de skal lære at sige, “det man siger er man selv”. Men en anden en er at lære at sige pyt. Altså pyt med det, det er jo den andens problem, når de er ubehagelige ved os. Men det samme gør sig jo gældende, når vi er voksne, og især når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv.

De helt basale livsregler i omgang med andre mennesker er det jo ikke kun børn, der skal lære, men også voksne. Hvor jeg dog kender det. Jeg lærte det ikke som barn, og jeg lærte det heller ikke som voksen i starten af mit voksenliv. Det var først efter volden, efter overgrebene, efter den veninde med de mange psykopatiske træk, efter alt det, at jeg begyndte at forstå, at der kunne være andre måder at takle livet på.

Så at lære at sige pyt, sådan som mange børn lærer i børnehaven, det kan vi også lære af. Andre mennesker er jo også mennesker, der har deres gode som dårlige sider, ligesom vi selv har.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også lære at sige pyt.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder.

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar