”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

At være sammen på en måde, hvor alle får det bedre. Hvor det er mere opbyggende, giver mere glæde, mere energi til den enkelte, alle bliver løftet inden i sig selv og sammen.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Glæde – Vi følges ad
Alle må være her

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Vil du gerne have det godt?

Jeg bruger acceptprocessen.

Min bog: Acceptprocessen – Metodebeskrivelse 

Ring til mig på 24 22 16 22

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Har du lyst til at være sammen på en for alle opbyggende måde?

Vil du gerne lære, at blive i din egen cirkel og lade andre blive i deres cirkel?

Så sig endeligt til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Behandling på Lisegården #behandling ”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Begreberne ”dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Jeg har lavet to betegnelser, som jeg ikke ved, hvordan jeg ellers skal beskrive kort – nemlig ”dansk sammen” og ”afrikansk sammen”.

”Dansk sammen” er den måde, hvor vi danskere mange gange er sammen på. Vi går over i hinandens cirkler. Vi bliver altså ikke på egen banehalvdel og lader ikke den anden blive på sin egen banehalvdel.

”Afrikansk sammen” er det, som jeg i Afrika lærte om, hvordan man kunne være sammen i respekt for hinanden. Altså blive i sin egen cirkel / blive på egen banehalvdel. Altså være i lyset i samværdet, hvor begge har hver sit lys og så er sammen i lyset.

Jeg ved godt, at det ikke er alle afrikanere, der har det sådan, men det var det, jeg lærte som barn i Afrika.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Så nu prøver jeg at lære det gode, jeg lærte, videre

Men hvor er det svært at forstå noget, der er så fremmed. At der er en helt anden måde at være sammen på. En måde hvor der er virkelig respekt for andre og deres valg. Altså at vi selv kun er den eneste, der kan vælge, hvad der er rigtigt for os selv hver især.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Par der gerne vil have det godt sammen

Når så et par gerne vil i behandling hos mig, og de gerne vil gå i terapi sammen – parterapi, så siger jeg ”Nej tak”. Jeg vil gerne tage den ene, og den anden må gå hos en anden.

De er to individer, som skal lære hver især helt alene med sig selv, hvordan de takler tingene inden i dem selv. Når de kan det, så er der mulighed for, at de kan være sammen som to værdige, værdifulde, selvbestemmende, velfungerende og respekterede individer. Så kan de få det godt – enten hver for sig, hvis de eller den ene vælger det, eller sammen hvis de begge hver især vælger det. Man kan kun være sammen med et andet menneske, der af egen fri vilje har besluttet at være sammen.

Som jeg plejer at skrive:

”Lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske – elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.”

Når de hver især lærer det, så er der mulighed for, at de sammen kan have det godt.

Det samme gælder for en evt. ny kæreste og alle andre mennesker, man ønsker at være sammen med korte eller længere tid, søskende, venner, forældre, kollegaer, chefen, osv. Det er inden i den enkelte, den enkelte skal sørge for, at den enkelte har det godt, så har omgivelserne også mulighed for at have det godt, ved at de selv inden i sig selv sørger for at have det godt.

Behandling på Lisegården #behandling ”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Dåben: Barnet bæres til Solen – lyset – døden = livet.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Vi har alle ansvaret for os selv inden i os selv som individ

Det gælder for alle mennesker, dig, mig, din kæreste, dine børn, dine forældre, din x, din chef, din kollega og alle andre. Sådan er livet. Vi har hver især ansvaret for os selv som individ, og det har alle andre også som individ.

Og ja! Der er håb, det er der altid. Vi tror, vi skal rette den anden. Men det er inden i den enkelte helt alene med sig selv, at arbejdet skal gøres.

Har du lyst til, at du, din kæreste og dine børn, dine forældre, dine kollegaer, venner, osv. skal have muligheden for at have det godt? Så skal du helt alene med dig selv lære, hvordan du sørger for, at du har det godt. Her bruger jeg acceptprocessen. Så du bliver en “klippe” af ro, selvbestemmelse og balance.

Når du har det, så har de andre hver især muligheden for også at have det godt. Men husk det er deres arbejde inden i dem. De skal selv lære at takle livets gode som dårlige sider, så de har det godt.

Så har vi det, jeg kalder ”sammen på afrikansk”. De der øjeblikke, hvor alt bare er godt, og man vokser hver især og dermed vokser man også sammen.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Du kan komme fra dyb mørke til at blive en solstråle.
Når du gør det, så giver du dine omgivelser muligheden for også at gøre det.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Beskrevet rent symbolsk med to stearinlys

Jeg kan også beskrive det symbolsk ved to stearinlys. I ”sammen på dansk”, så er stearinlysene så tæt, så de smelter hinanden, lyset ødelægges og bliver svagt. Mens ved ”sammen på afrikansk”, så er stearinlysene tæt, men alligevel så langt fra hinanden – to individer, så stearinen ikke smelter. Men de kan lyse på hinanden så deres samlede lys bliver stærkere end de to hver for sig, så 1 + 1 bliver 3 i lysstyrke og energi. Det er så dejligt, når jeg ser og oplever det. Det giver virkelig livet værdi.

Det kan også lade sig gøre, hvis den ene lærer at være ”afrikansk sammen” – det der også kan kaldes at man bryder dansen, så er der også mulighed for, at den anden lærer det, fordi den anden ikke længere kan danse dansen, med den der ikke danser med. På den måde er der også mulighed for at få det godt sammen – altså ”afrikansk sammen”.

”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Det er bare så dejligt, når det lykkes. Det gør det også nogle gange, når man ikke skulle tro det. Så er det endnu mere dejligt.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Jeg skal gerne lære dig det.

Se mere her om Menneskekærlighed

Behandling på Lisegården #behandling ”Dansk sammen” og ”afrikansk sammen”

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.