Ændre den kemiske sammensætning i hjernen

Der er efterhånden mange studier der viser, at vi ved at ændre tankerne og følelserne også kan ændre den kemiske sammensætning i hjernen. Tro kan flytte bjerge får efterhånden i noget anden betydning, fordi vi nu er i stand til at måle det, at kemien i hjernen reelt ændres.

Vi ved det fra studier af placeboeffekten, men der er også kommer mange flere studier, som jeg jævnligt hører om.
Vi ved det fra smertebehandling, hvor endorfin, som kroppen selv laver, gør at smerterne bliver svagere.
Osv.
Osv.

Vi har mulighed for at ændre kemien i hjernen ved at tilføre kemiske stoffer – altså tage medicin – f.eks. lykkepiller.

Det der alt for ofte sker, er, at kroppens eget system til at producere stofferne mere eller mindre holder op. De er jo ikke mere nødvendige, og så har vi brug for mere og mere medicin for at holde niveauet på det kemiske stof i hjernen.

Men vi har også muligheden for at ændre kemien i hjernen ved at ændre vores tanker og følelser. F.eks. hvis vi tænker på at vi bidder i en citron, så får vi mere mundvand. Det er jo bare tanken om citronen, der giver den øgede mængde mundvand.

Sådan ved vi også, at det er med placeboeffekten og med noceboeffekten. Placeboeffekten er den positive virkning, det har på en sygdom, når vi tager en kalkpille i stedet for en pille med aktivt stof. Altså troen på, at der er aktivt stof i pillen bevirker, at vi bliver bedre eller endda raske.

Noceboeffekten er den negative virkning, når vi tror, at det ikke virker, eller at vi af den, der giver os medicinen, får en negativ reaktion, så det kommer til at forværre sygdommen.

Det samme gælder smerter, vi kan psykisk fremkalde endorfiner, når vi har smerter, så smerterne bliver svagere eller helt forsvinder.

Når jeg arbejder med de her ting, så bruger jeg også acceptprocessen, den er virkelig god til også at ændre kemien i hjernen, så vi bliver glade og får det godt. Jeg har godt nok ikke målinger, der viser det, men for mig er det godt nok, at det virker på dem, der reelt gør det.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig, det sker, når du ændrer dine tanker og følelser, så kommer det. Jeg ved godt, det kan være utroligt svært, men øvelse gør mester.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar