Sandheden og kærligheden vinder altid, og magtmennesker og tyranner bukker under – altid. Men det koster mange mennesker store problemer under vejs.

Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at tænke på mit eget arbejde, hvordan det lykkes for mig, at få nogle, der er udsat for vold / psykopater til at få en god tilværelse. Jeg kalder det acceptprocessen.

Sandheden og kærligheden vinder altid

Nyhedsbrev 25-1-2010

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Sandheden og kærligheden vinder altid

Magtmennesker og tyranner bukker under – altid. Men det koster mange mennesker store problemer under vejs.
I går fik jeg endelig mulighed for at se hele filmen om Gandhi. Det var godt nok dejlig og en virkelig flot film. Jeg har tit gerne ville se den film, men der har altid lige været et eller andet, men så helt tilfældigt, fandt jeg ud af, at den blev vist i går. Når Gandhi blev så stort et menneske, så måtte der jo være et eller andet han gjorde.
Det var så fint at se, hvordan han med hans ”Ikke – vold metode” kunne vende en hel befolkning på 350 mil. mennesker til at være værdige borgere, der tidligere var meget meget undertrykte af englænderne.

Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at tænke på mit eget arbejde, hvordan det lykkes for mig, at få nogle, der er udsat for vold / psykopater til at få en god tilværelse. Jeg kalder det acceptprocessen. Ja! Det er metoden bag det, jeg gør. Men der skal også siges fra, når andre går over ens grænser. Ikke med vold og forklaringer, som den voldelige / psykopaten ikke forstår og kan tage ind alligevel, men kort, klart, fast og bestemt ”Nej!” eller ”Stop!”.
Det at stå ved sig selv, også når man er udsat for overgreb selv store overgreb. Det viste filmen så flot.
Men det koster. I filmen var der ind imellem menneskeliv. Ind imellem fængsel og mange slag og massere af vold, det kostede. Men de kom ud af det hele med værdigheden i behold. Gandhi stod ved sig selv uden at lade sig påvirke.
Jo ind imellem tvivlede han, og jo ældre han blev jo mere lærte han, så han kunne stå mere og mere upåvirket og samtidig værdig, fast og bestemt. Når han var udsat for urimeligheder. Han blev også bedre og bedre til at svare det rigtige, når der var optræk til konflikt. Men når det ikke var nok, så gik han gerne i fængsel eller lod sig slå på. De kunne knække hans krop men ikke hans værdighed. Det endte med at de fik et godt forhold til englænderne.

Sandheden og kærligheden vinder altid.
Hitler, Cæsar, Napoleon, osv. de bukkede under.

Så husk I er værdige mennesker, også når I er udsat for urimeligheder, det kan lade sig gøre, når bare man bliver ved og ved og ved og forsøger sig frem, så kommer det. Også at få et godt forhold med den der undertrykker en. Det kan lade sig gøre.

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

  1. Hvor er det her lige noget, der skal tænkes over.
    Vi er så vant til, at det er tyranerne, der vinder. Men i længden så vinder de ikke. Så vinder kærligheden.
    Du kan faktisk selv gøre meget til det.

Skriv et svar