I dagligtale er en psykopat en person, der har nogle træk, som vi ikke bryder os om. Men diagnosen psykopat er noget helt andet, her er der tale om en diagnose, som er meget svær at stille, og som meget sjældent bruges, man er desuden gået over til at bruge diagnosen sociopat i stedet. Men den stilles også yderst sjældent. Så der er stor forskel på, hvad ordet ”psykopat” står for.

Nyhedsbrev 20-02-2011

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

  1. Psykopat
  2. Skyld ved partnervold

 

1) Psykopat

I dagligtale er en psykopat en person, der har nogle træk, som vi ikke bryder os om. Men diagnosen psykopat er noget helt andet, her er der tale om en diagnose, som er meget svær at stille, og som meget sjældent bruges, man er desuden gået over til at bruge diagnosen sociopat i stedet. Men den stilles også yderst sjældent. Så der er stor forskel på, hvad ordet ”psykopat” står for.

Den problematik, som vi står i, når vi er udsat for en med psykopatiske træk – en i dagligtale kaldt psykopat, er ofte meget vidtrækkende. Den går ind og ændrer utroligt mange ting, for den der er udsat for en psykopat.

En psykopat kan være en helt normal person, der “bare” har lært nogle uhensigtsmæssige vaner gennem sit liv. De lærer ofte tingene fra deres forældre – ligesom vi andre. Det er oftest ubevidst, så selv om de siger til sig selv, at de ikke vil være som deres forældre, så bliver de det ofte alligevel. Vanerne (livsmønstrene) ligger der ubevidst. Som barn lærte de vanerne helt ubevidst, og kom på den måde til at have de samme vaner som deres forældre. Men de lærte også vaner fra deres kammerater, lærerne i skolen, børnehave, fritidshjemmet osv. osv. alle dem de har været i kontakt med på en eller anden måde i deres liv. Nogle har selvfølgelig haft større indflydelse på dem end andre.

Men når en person har et negativt livsmønster, så vil det oftest være ubevidst, fordi de gerne vil være gode og gøre det godt for sig selv og deres omgivelser. De laver fornægtelser og ser ikke, hvad det faktisk er, de gør. Så derfor kan vi se psykopater utroligt mange steder. Psykopaterne mærker det hos de andre, men ser det ikke hos dem selv.

Hvor jeg dog ser det tit, ikke kun hos mig selv, men også hos mine overgivelser, og især dem, der synes, at det jeg mener, er helt galt. Ja ja! Stakkels dem. Deres selvindsigt er meget lille. Og dermed bliver deres psykopatiske træk jo forstærket, da de fornægter, hvordan de selv er.
Så når man mener noget andet, end det normen foreskriver, så er det let at blive udsat for psykopater – dem vi i dagligtale kalder psykopater. Det kan være utroligt hårdt at blive udsat for en psykopat. Men når man ved, at det er den, der siger eller gør noget negativt, der selv har ansvaret for det, så er det lettere at lade være med at lade sig påvirker.

Det kan lade sig gøre at bryde dansen – de negative livsmønstre – vaner. Det gøres hos den, der er udsat. For når den der er udsat ikke fortsætter med at danse med, så kan psykopatens dans ikke fortsætte. Det er så dejligt, når det lykkes.

Jeg har skrevet en del om psykopater på hjemmesiden.

 

2) Skyld ved partnervold

En af tingene ved psykopaten er, at de giver skylden til andre, oftest den nærmeste altså partnerven. Det har jeg skrevet om på hjemmesiden.
Når man er udsat for partnervold – hustruvold, husbondvold, en psykopat, en med psykopatiske træk eller lignende, så er der ofte skyld med i. Se mere her Skyld ved partnervold.

 

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar