Vi er i Danmark så hurtige til at dømme andre, og til at sige, at andre skal gå fra en, som vi synes er psykopat. Vi dømmer mennesker for deres fejl og mangler og siger, de er forkerte – psykopater. Og ud fra det går vi ellers selv i gang med de psykopatiske træk som mobning, Janteloven, overgreb, vold, osv. osv. mod den, som vi har dømt som psykopat. Men er det en psykopat?

Den dømte bliver så desperat og begynder at forsvare sig, og så går ”dansen” virkelig i gang. En negativ destruktiv livsspiral, der ikke kun ødelægger ”psykopaten”, men også os.

Hvis vi virkelig vil, så er vi alle psykopater – meget provokerende sagt.

Vi kan alle dømmes som psykopater, hvis det er det, andre vil. Det at dømme et menneske til en diagnose, gør alt for ofte det, at de symptomer, som hører til diagnosen, så bliver de ting, vi ser ved det menneske. Men igen er det en psykopat?

Og ja! Vi kan alle have psykopatiske træk, så vi kan alle dømmes som psykopater, hvis det er det, man vil.

Og desværre det er helt normalt og også sundt, at have nogle af de psykopatiske træk. Altså få sagt fra, når vi er udsat for overgreb, blive vrede, kede af det, kunne skændes, osv. osv. Hvis vi ikke havde de følelser og kunne vise dem, ja, så var der jo virkelig noget galt med os.

Vi er ikke kun de positive ting, vi er også alle de negative ting. Det er først, når vi tør være alt det livet indeholder, og kan takle det, at vi har det godt. Når det lykkes er det bare så dejligt.

Vi spørger os selv og andre

Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, en med psykopatiske træk, en sociopat, en borderline, osv. osv. så er spørgsmålet ofte, er det en psykopat? Det er et eller andet sted jo helt ligegyldigt, men samtidig er det også rigtigt rart at vide.

Jeg har en liste med kriterier, som man kan bruge.

Her kan man få et indtryk af, hvad det kan være.

Men lige meget om det er en psykopat, eller om det ikke er, så skal man lære at takle den måde, som den udøvende er på. Og også lige meget om man skal væk fra den udøvende, eller man skal blive, skal man lære det.

Der er så mange, der siger til os, at den og den person er en psykopat. Og ja! Vi kan alle have psykopatiske træk, ingen tvivl om det. Men der er nogen, der har flere end andre. Og der er nogen, der bliver værre i nogle situationer. Osv. osv. osv.

Så er det en psykopat?

Vi har også en tendens til lige så snart, der er det mindste negativt ved en person, så stempler vi den person, som psykopat. Det gør, at personen bliver mere desperat og kan udvikle flere psykopatiske træk, også selv om det slet ikke ligger til personen. Vi dømmer andre negativt, det er desværre noget, vi er så gode til – Janteloven virker alle mulige steder og gør livet surt for os. Vi kommer på den måde til at se andre som mere psykopater, end de faktisk er.

Så der er mange ting, der spiller ind, når vi skal finde ud af, om det er en psykopat eller ej.

Men stadig det vigtigste er, at vi lærer at takle det negative ved andre mennesker. Livet bliver så rart, når vi lærer det.

Jeg bruger acceptprocessen. Den virker utroligt godt.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er om at indse, at du også har de negative sider, og indse at alle andre også har dem, og så lære at takle dem, både hos dig selv og hos andre. Rigtigt god arbejdslyst inden i dig.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder