Er det en psykopat?

Posted by Lise Seidelin on
Ikke kategoriseret

Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, en med psykopatiske træk, en sociopat, en borderline, osv. osv. så er spørgsmålet ofte, er den udøvende en psykopat? Det er et eller andet sted jo helt ligegyldigt, men samtidig er det også rigtigt rart at vide.

Jeg har en liste med kriterier, som man kan bruge:
https://lisegaarden.dk/Psykopat_kriterier_2
Her kan man få et indtryk af, hvad det kan være.

Men lige meget om det er en psykopat, eller om det ikke er, så skal man lære at takle den måde, som den udøvende er på. Og også lige meget om man skal væk fra den udøvende, eller man skal blive, skal man lære det.

Der er så mange, der siger til os, at den og den person er en psykopat. Og ja! Vi kan alle have psykopatiske træk, ingen tvivl om det. Men der er nogen, der har flere end andre. Og der er nogen, der bliver værre i nogle situationer. Osv. osv. osv.

Vi har også en tendens til lige så snart, der er det mindste negativt ved en person, så stempler vi den person, som psykopat. Det gør, at personen bliver mere desperat og kan udvikle flere psykopatiske træk, også selv om det slet ikke ligger til personen. Vi dømmer andre negativt, det er desværre noget, vi er så gode til – Janteloven virker alle mulige steder og gør livet surt for os. Vi kommer på den måde til at se andre som mere psykopater, end de faktisk er.

Så der er mange ting, der spiller ind, når vi skal finde ud af, om det er en psykopat eller ej.

Men stadig det vigtigste er, at vi lærer at takle det negative ved andre mennesker. Livet bliver så rart, når vi lærer det.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

Lisegården