Venner?

Venner

Venner?

En tørpasteltegning om venner.

Efter besøg hos en veninde. Træt og ked af det. Venner er nogle, der tapper mig, hvor jeg føler, at jeg ikke er god nok. Jeg skal præstere noget, være noget – ”vi har det godt”.

– Jeg er misundelig over, at hun har hus og et ”Bo Bedre” hjem, ordentligt og rent, glad og 2 dejlige børn, et godt arbejde, stille og roligt liv, har kunnet bygge det op, lige så stille, gennem sin tid. Hun satte mig på en piedestal, og jeg er den kloge, der ved en masse om okkulte ting, – jeg føler misbrug. Hun prøver så at kompensere ved at køre mig, lave pjecer for mig, lave god mad til mig. ”Jeg kan ikke selv, nu skal hun hjælpe mig”.

Da hun kørte mig hjem, og jeg steg ud af bilen følte jeg, at det var sidste gang, vi sås. Vores mønstre er som mit og min tidligere veninde. Hvorfor bliver jeg i det mønster. Hjælpe – offer – misbrug.

Så er jeg noget, for jeg vil ikke have, at jeg er noget bare i mig selv, men kun i kraft af hvad, jeg kan give andre – og hun vil gerne have det – det er ikke venner. Venner giver mig en positiv følelse inden i. Det gør det her slet ikke, og overhovedet ikke hendes ven.

Så i gang med at tegne.

I billedet er der meget balance i grundfarverne. Det kunne se ud til, at den lyserøde er snøret ind på midten, mast sammen af den røde. ”Jeget” den sorte er lidt rystet – på tværs, vil ligesom ikke have, at det er som det er. ”Jeget” vil være ven med hende, vil ikke er kende, at man – jeg vælger selv mine venner, og venner er ikke dem, der ikke giver mig en følelse inden i af energi og glæde, accept. Det får jeg ikke af hende, hun virker på mig som patient, og jeg opfører mig som hendes tearpeut. Øv!! Nej!!!!

Lise, der er glæde i vente giv tid, det kommer nu.

Sig til dig selv:

Jeg klarer mig vennerne kommer.

 

Tidspunkt: Tegnet 21-8-1993.

Materiale: Tørpasteller.

Størrelse: 21 x 29 cm.

 

Tilbage til Billeder