Fuglen - Billede lavet af Lise Seidelin

Fuglen
Gemt i skyggen
Gemt sig selv væk
og lever helt ovre i
den andens banehalvdel.
Skyggemenneske

Fuglen

En oliepastiltegning af fuglen.

Hov! Her til højre er det ikke en fugl, så må der jo hellere et øje, og det her er nok øret. Her et menneske i.

Jeg tegner en rød lang streg nedefra og op mod højre. Den bliver omsluttet af en lysere rød, så en lilla, der bugter sig lidt mere. Den slår sig ligeud og så mere buet. Jeg skraverer med siden af farven. Det er skægt. Det her gør jeg rigtigt inde i følelsen. Jeg er helt opslugt af tegneprocessen. Her noget grønt. Her noget rødt – lidt kraftigere. Og så nogle streger. Nogle steder, der er mere markerede, og så den hvide oveni. Især nedad og omkring den farvemasse.

Til venstre kommer der et virkeligt eksperiment. Jeg elsker at eksperimentere. Jeg prøver at lave tre farver i hinanden, uden at de alligevel er i det samme sted. Og så på tværs ind imellem hinanden. Det er noget af en udfordring. Det går godt og så den hvide oveni. Det er ligesom, den ikke er helt færdig. Nå! Skal der en stregtegning oveni. Der står hun jo! Lige så fint, uden ben, uden underarme, og med lukkede øjne. Men hun er udfyldt og glad og kommet ud af sin hule. Det er dejligt at se udviklingen. Nu tør hun mere være sig selv og komme ud. Godt nok stadig noget gemt væk, og ikke hel. Men længere fremme end før.

Hov! Her til højre er det ikke en fugl, så må der jo hellere et øje, og det her er nok øret. Her et menneske i. Ja! Hvorfor ikke. Og et grønt hjerte nedenunder. Dejligt.

 

Tidspunkt: Tegnet 1992.

Materiale: Oliepasteller.

Størrelse: 33 x 40 cm, incl. ramme med pas part tout 48 x 53 cm.

 

Tilbage til Billeder