Sælger?

Sælger?

Sælger?

En oliepasteltegning om sælger.

Jeg vil gerne lære noget om det at være sælger. Jeg så tilfældigt i jobannoncerne, at der var nogen, der søgte 15 sælgere. Det virkede underligt, men jeg prøvede da at ringe på det alligevel. Det kunne der vel ikke ske noget ved at prøve.

Det var et firma, der hedder LR, hvor man uddannede hinanden til at sælge, og så var det jo lige noget for mig. Jo de måtte godt komme og besøge mig. Det var så kosmetik, der skule sælges. De kom to. Hende der stod over ham, som skulle hjælpe mig, hun var god, og kunne virkelig sælge. Han var meget tilbageholdende, og holdt på energien. Det var svært at forestille sig mig der.

Kosmetik, det var oplyst alle stofferne i præparaterne. Det var fine naturprodukter, og alt var bare såre godt, og læbestiften blev siddende, også selv om man har spist. Ja! Det var lidt svært at tro på, men jeg var helt euforisk bagefter. Jeg vidst ikke hvad ben, jeg skulle stå på. Kunne jeg klare det? Kunne jeg finde ud af, at få andre med på at sælge kosmetik, nu hvor jeg overhovedet ikke brugte kosmetik? Jeg kunne vel godt bruge kosmetik, når jeg skulle ud på salgsarbejde? Jeg fik en masse papirer, og en masse blanketter og hele deres varekatalog og alle betingelserne, bl.a. den, at det ikke måtte drives sammen med virksomheden, for det skulle være privat salg. Sagde hun. MEN!! Jeg følte, jeg var nødt til at snyde, og så kunne jeg ikke lide det.

Da de var gået, var jeg et stort virvar inden i mig. Så var der jo ikke andet end at gå i gang med at tegne.

Så skal der tegnes

Jeg startede med den gule i midten, den var ikke ret stor, og så rød og lilla udenom, og så de lyse farver til sidst. Så kom de bugtede streger på, og de sorte linjer ind fra højre og venstre, der var zig-zag linier i dem. Herefter så jeg, at det var et menneske, og så skulle der et hoved på, sikken tyk skal, der er omkring hovedet. Et par små mennesker, der kælker. Den gule i hjørnerne. Grønt der indrammer dem, alt i alt et meget glad billede, meget lyst og markant, så det blev jeg ikke meget klogere af.

Jeg gik en tur. Mærkede efter, hvordan det føles at stå – hoppe, sådan som på tegningen, jeg læste papirerne, og kiggede grundigt på det, så på det, og var stadig lige uafklaret, og måtte lægge afklaringen af det til side til en anden gang.

Afklaring

Et par dage efter, tog jeg et hvil i min dag, lagde mig ind og tog så igen papirerne frem, og så så jeg, at det var løgn, det hun fortalte, for alt var ikke opgivet ved deres præparater, der stod ved hvert enkelt ”o.a.”, med meget små bogstaver, og derfor havde jeg ikke lagt mærke til det i starten. Nu!! Var den sag virkelig afgjort, for løgn, det vil jeg ikke stå og sige, så kan folk sige om mig, havde de vil, lyve vil jeg ikke.

Til højre i tegningen, havde jeg først skrevet LR-konsulent, men det måtte jeg ikke kalde mig, hvis jeg fik ind i det firma, så derfor var jeg nød til at strege det over, og så skrive kosmetik konsulent i stedet. Der er så meget løgn der, så det kunne jeg ikke have med at gøre.

Senere har jeg fundet ud af, at deres hovedformål ikke var at sælge kosmetik, men at lave pyramider, hvor det at få folk til at være sælgere var det, der blev tjent penge på. Ikke selve salget. Så det var meget fup, sikken noget. Godt jeg ikke kom med i det.

 

Tidspunkt: Tegnet 4-8-93.

Materiale: Oliepasteller.

Størrelse: 33 x 40 cm, incl. ramme med pas part tout 48 x 53 cm.

 

Tilbage til Billeder