se nyhedsbrevet på nettet
Slå billeder til i dit mailprogram og få det fulde udbytte af denne mail Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

PRAKTISERENDE LÆGER OVERSER ANGST Se sine sejre — store og især de små — Nyhedsbrev Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Nyhedsbrev 2022

Kære nyhedsbrevmodtager!

Nyhedsbrev indhold:

  1. PRAKTISERENDE LÆGER OVERSER ANGST
  2. Skjult angst skal frem i lyset
  3. Lidt til eftertanke
  4. Lidt fra blog

1) Praktiserende læger overser angst

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Læger overser angst, og de overser de sygdomme, som borgerne har, og laver fejldiagnoser, på dem der henvender sig til de praktiserende læger..

Politikken.dk Nyhedsbrev on 29-4-2009: Titusindvis af danskere er plaget af alvorlige angstlidelser, men de færreste får den rette diagnose og behandling.

Nu er der igen en journalist, der har fundet ud af, at lægerne både overser sygdomme (her angst) og fejldiagnosticerer. Hvor er det dejligt, at det kommer frem i lyset, så der bliver fokus på det, så der er en chance for, at der bliver taget hånd om alle dem, der har brug for hjælp.

Det er 350.000 der har dette problem omkring angst ifølge artiklen.

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Hvem tror dig,
– når DIN virkelighed overgår andres fantasi?

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Vil du gerne have det godt?

Jeg bruger acceptprocessen.

Min bog: Acceptprocessen – Metodebeskrivelse 

Ring til mig på 24 22 16 22

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Tror din læge dig ikke, når du fortæller om din angst?

Tror lægen dig ikke, når du fortæller om andre problemer du har, som lægen burde hjælpe dig med?

Vil du gerne høres tros og tages alvorligt?

Så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Behandling på Lisegården #behandling Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Læger overser angst og dermed mobning, vold, overgreb, osv.

Når lægen overser angst, er det bl.a. dem, der er udsat for overgreb – f.eks. de mobbede, de voldsramte, det kommer til at gå ud over. Voldsramte er jo angst, og helt forståeligt, når man er udsat for overgreb – vold også den psykiske vold giver det angst.

Det jeg allermest ville ønske, det var, at de i det offentlige system (læger, sagsbehandlere i kommunen, politi osv.) begyndte at tage borgerne alvorligt og tro på det, de siger, i stedet for at tro på det alt for ofte forkerte, der står i journalerne eller tro på holdninger og normer. Så kommer de til at danne et helt galt indtryk af borgeren, og dermed kan det ikke undgås, at der kommer en fejldiagnose og dermed fejlbehandling.

Det hjælper ikke på volden heller ikke den psykiske vold, at give medicin for hjerteproblemer eller lungeproblemer. Hjertet og lungerne fejler reelt ikke noget. Det er angsten der giver en adrenalinreaktion og dermed at hjertet slår hurtigere og at vejrtrækningen øges. Når man igen ikke er angst, så holder hjerte- og lungesymptomerne op.

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Vold er tabu, så læger overser angst, der kommer af vold

Da jeg ved dette, så tager jeg det alvorligt, som borgerne fortæller mig, fordi jeg ved, at det er det, der er omme bagved de fysiske symptomer, der er det reelle problem – altså her angsten.

Det er en problematik, som jeg ser meget ofte i min klinik.

Når det er de voldsramte, de mobbede eller udsat for en med psykopatiske træk – psykisk vold, så er det meget meget ofte, at der stilles en helt gal diagnose. Den voldelige er god og velfungerende, når det handler om at vise lægen, hvordan den voldelige er. Det der ligger bagved volden inden for hjemmets fire væge, det kommer ikke frem. Så den der er udsat for volden, der ser lægen ikke sandheden.

Jeg har set flere, der er blevet fejldiagnosticeret som skizofrene, fordi de er gået til lægen og sagt sandheden om volden.

Det tror lægen ikke på, og lægen mener, at det er vrangforestillinger, og dermed kommer diagnosen skizofren.

Så bliver den vold de er udsat for ikke taget alvorligt og dermed heller ikke behandlet. Men de får medicin, og den samtaleterapi, de evt. vil få, vil blive fordrejet. Dette skyldes, at den voldsramtes sandhed om volden, vil blive betragtet som vrangforestilling.

Og når det først står i journalen, så er det nærmest umuligt at få ændret. Der er nogle få, der har fået det ændret, men de fleste bibeholder den falske diagnose og dermed fejlbehandlet og tunge tunge borgere for systemet. Det koster mange mange penge, at de går med en fejldiagnose.

Men det kan også som i artiklen blive set på, som de rent fysiske symptomer, og så heller ikke blive behandlet for de overgreb – den vold, de er udsat for. De bliver så uden hjælp sendt hjem igen til den voldelige og mere vold.

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Når læger overser angst, så tror det offentlige system heller ikke borgeren

Der er så mange borgere, der i det offentlige system ikke bliver taget alvorligt. Det skader både den enkelte men også samfundet som helhed.

Der bliver så mange sygemeldinger, og de ender på førtidspension. Hvor volden og overgrebene fortsætter og ofte bliver endnu værre.

Dette fordi den voldelige nu bliver bekræftet i, at det er rigtigt, at det er den voldsramte, der er den, der er galt på den. Den udsatte er jo den syge.

Men det er jo helt forkert.

Det er den voldelige selv, der har ansvaret for sine handlinger og har reelt intet med den volden går ud over. Det er den enkelte, der helt alene med sig selv har ansvaret for sine egne handlinger både de fysiske som de psykiske handlinger – tanker, hvad man siger og gør.

Behandling på Lisegården #behandling Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

2) Skjult angst skal frem i lyset

Angst er en af de største psykiske lidelser men ofte skjult, selvom den koster samfundet og den enkelte dyrt. Nu skal angsten frem i lyset og behandles tidligt…. Læs mere
Nordjyske fr 03-10-2008
Det her er også en artikel om angst.

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

3) Lidt til eftertanke

Dagens Medicin ma 15-9-2008

Praktiserende læger undgår samtaleterapi
Mange praktiserende læger taler slet ikke med patienter om psykiske problemer. Det er konklusionen i ph.d.-afhandling, der efterlyser fælles brug af teori og bedre organisatoriske rammer for samtaleterapi.
Læs mere

 

Psykisk syge begår selvmord under indlæggelse
Et tocifret antal skizofrene og depressive borgere tager hvert år livet af sig selv, mens de er indlagt på en psykiatrisk afdeling.
Læs mere

Dagens Medicin 05-09-2008 06.31

Angstbehandling kan skaffe 10.000 flere til arbejdsmarkedet
Mangel på arbejdskraft er ifølge regeringen den største trussel mod dansk økonomi lige nu. En effektiv angstbehandling kan løse en stor del af problemet, viser nye beregninger
Læs mere

 

Hvor skal man gøre af sin vrede
DEBAT: Det offentlige sundhedsvæsen udhules, og forskellen mellem rig og fattig øges. Vi får i stigende grad sværere ved at leve op til vores lægeløfte
Læs mere – link forældet

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Læger overser angst hos de voldsramte og andre udsatte

Gad vide om de også tænker på den angst som voldsramte har og den angst som dem, der er udsat for en psykopat har? Eller om voldsramte stadig vil blive diagnosticeret som skizofrene?

Selv om den rette diagnose ville være PTSD. Post Traumatisk Stress Syndrom (disorder) med den deraf følgende angst, som skal behandles.

Ja ja! Der er mange urimeligheder og problemer i vores måde at behandle hinanden på i Danmark. Tænk hvis der var lidt flere der fik øjnene op for, at den måde jeg behandler på, at den kunne hjælpe en masse tilbage på arbejdsmarkedet, hvis der blev givet penge til det.

Jeg har så mange henvendelser fra voldsramte eller folk udsat for psykopater, som ingen penge har til behandling, fordi netop den voldelige og psykopaten er den, der har magten og kontrollen over, hvad pengene bliver brugt til også den ramtes penge.

Ingeniørens Nyhedsbrev ti 02-09-2008 15:07

Vi spiser medicin for milliarder, uden at lægen aner, om det virker

Medicinalindustrien tjener milliarder af kroner på, at lægerne udskiver medicin til helt andre sygdomme end dem, som patienterne fejler, og myndighederne har intet overblik over hverken omfang eller effekt. Det kan skade patienterne, advarer professor, der opfordrer politikerne til at gribe ind.

4) Lidt fra Blog

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

8/10 Piller løser problemer — men det gør de ikke

Vi har den holdning i vores samfund generelt, at vi tror, at piller løser problemer. At det er piller, der skal til, når vi har et problem. Og ja! Nogle enkelte gange er det piller. Men alt for ofte er det ikke piller,…

Se mere

 

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

7/10 Sovepiller — det er bedre at bruge acceptprocessen

Der er så mange, der har fået og får deres liv ødelagt, fordi de tror, at de skal tage sovepiller, for at kunne sove. Sovepiller har en virkning i de første 1 – 2 uger, de bliver taget. Men hvis man tager sovepiller i mere end 2…

Se mere

Regn til planterne Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

Regn til planterne

3/10 At finde glæden i det, andre synes er negativt

Det er så dejligt at finde glæden. Nu sidder jeg her ved min computer. Det regner. Det er jo for nogle rigtigt træls. Så kan de ikke komme til stranden, solen skinner ikke, osv. Men man kan også finde glæden i, at det regner. Jeg synes,…

Se mere

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev

2/10 Det er andres ansvar og skyld — tror man

Vi har en tendens til at give andre skylden og se det som andres ansvar. Især når der sker noget i vores liv, der er negativt. Det er en tendens, som fremmes af den måde vores system er bygget op på. Systemet er godt på mange…

Se mere

Seneste kommentarer til indlæg i Blog

Du skal være hjerteligt velkommen til at komme med kommentarer på indlæggene. Det gør du nederst på den side, du vil kommentere.
Du skal være tilmeldt som bruger for at kunne gøre det. Det gør du i menuen under Blog – Bliv bruger eller første gang, du forsøger at skrive en kommentar, så kan du tilmelde dig.

Du kan se mere fra Blog her
https://www.lisegaarden.dk/blogDer er nu over 1.500 indlæg. Rigtigt god læselyst.

Liste over tidligere nyhedsbreve.

https://lisegaarden.dk/nyhedsbreve-en-liste-over-tidligere-nyhedsbreve/

Praktiserende læger overser angst — Nyhedsbrev
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land.

I må gerne sige fra over for overgreb og vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok
– elskede bare fordi I er til, er født.
Intet andet. 🙂

De kærligste hilsner
Fra Lise

1 kommentar

  1. Hvor er det svært at være praktiserende læge, have den holdning, at patienten ikke ved bedst, og så tro, at man kan hjælpe patienten.
    Det må virkelig være svært at have det sådan. Men det er den alt for almindelige holdning hos læger.

    Heldigvis er der også læger, der hører tror og tager patienterne alvorligt. Bare det i sig selv hjælper patienten.

Skriv et svar