Sovepiller

Der er så mange, der har fået og får deres liv ødelagt, fordi de tror, at de skal tage sovepiller, for at kunne sove.

Sovepiller har en virkning i de første 1 – 2 uger, de bliver taget. Men hvis man tager sovepiller i mere end 2 uger, så er søvnen faktisk dårligere, end hvis man ikke havde taget pillerne. Pillerne løser ikke det problem, der gør, at man ikke kan sove.

Når man har taget sovepiller en kort periode, så er man afhængig af dem og vil få abstinenser, når man stopper. Derfor tror mange, at de skal fortsætte, fordi det bliver værre, når de stopper. Men det er ”kun” abstinenserne, der kommer.

De fleste gange vil det være bedst slet ikke at tage sovepiller. Man tager ikke skade af ikke at sove en enkelt nat eller to.  Kroppen skal nok sørge for, at den får den søvn, den har brug for, så man kommer ofte bare til at sove mere nogle nætter senere.

Det er bedre at finde ud af, hvorfor man ikke kan sove

Derimod er det meget bedre at finde ud af, hvorfor man ikke kan sove, og så gøre noget ved det, der ligger bagved. Oftest kan det lade sig gøre. Men enkelte gange er det ikke muligt lige at gøre det. Og så kan en enkelt sovepille være nødvendig.

Dog er det vigtigt, at man ikke tager sovepillen for sent på aftenen, for så kan man jo ikke vågne næste dag. Og så begynder en anden dårlige spiral. For så begynder man at sove om dagen. Dermed kan man jo ikke sove om natten.

Så at lægge sig i sengen om aftenen og acceptere, at man ikke kan sove. Så give sig selv lov til at få den hvile, som man nu kan få, i de timer natten har, så man er så frisk som muligt om dagen. Det er vigtigt at holde sig vågen om dagen. Og så igen give sig selv lov til at få den hvile, man kan om natten – søvn eller ej.

Jeg bruger også her acceptprocessen. Det er så dejligt at se, hvordan den kan hjælpe på søvnen. Det er en rigtigt god måde at få en ”sovepille” på.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar