Stigmatisering – sygeliggørelse, altså når det normale gøres sygt.

Det danske samfund har alt for ofte en utrolig dårlig og skadelig norm. Den er sådan indrettet, at det der er normalt, det der er sunde og naturlige reaktioner på det liv, vi nu en gang har, og det der sker os i livet, at de reaktioner gøres syge.

Nyhedsbrev 29-11-2010

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

  1. Når det normale gøres sygt
  2. Kvinder lige så voldelige som mænd i parforhold.

 

1) Når det normale gøres sygt

Det danske samfund har en utrolig dårlig og skadelig norm. Den er sådan indrettet, at det der er normalt, det der er sunde og naturlige reaktioner på det liv, vi nu en gang har, og det der sker os i livet, at de reaktioner gøres syge.

Vi skal præstere, være glade og have det godt. Siger normen.

Hvis vi ikke præsterer og har det godt, så er det sygt og vi skal have en eller anden pille for det.
Det kan være direkte medicin ordineret af en læge, det kan være doping, det kan være stimulanser af anden art – f.eks. kaffe, cola og alkohol i den milde slags, men også hash, kokain osv. i den mere alvorlige slags. Men man skal have noget – en pille til at løse de ting, der er forkert.

Hvor har jeg dog selv været ude for det i sin tid, da jeg var udsat for partnervold. Eller da jeg var i puberteten, der fik jeg også medicin, fordi jeg var syg, sagde mine forældre. Ja ja! Hvor er det dog længe siden.

Men medicinen hjalp mig overhovedet ikke.

Men medicinene hjalp mig overhovedet ikke. Det kan den nemlig ikke, for der var ikke noget galt med mig. Jeg havde ganske naturlige reaktioner på det liv, jeg havde som teenager. Det kan piller ikke ændre.

Men vi har også troen på, at det er den voldsramte, den udsat for en psykopat, der er syg, og skal have medicin. Men det hjælper ikke, det ændrer jo ikke ved den voldelige eller psykopaten, at give den udsatte medicin.
Da jeg var voldsramt, ville lægen have mig indlagt, så jeg kunne blive medicineret. Men allerede dengang vidste jeg, at det jo ikke ville hjælpe på den vold, jeg var udsat for. Mine reaktioner med angst for volden, var jo helt naturlige og kunne ikke ændres ved medicin.

Reaktionerne med angst for volden, var jo helt naturlige

Ja! Det er rigtigt, angsten kunne dulmes, så jeg ikke mærkede angsten. Men volden ville jo stadig være der. Den ville jeg jo ikke lære at takle af at få medicin. Jeg ville heller ikke lære, at det ikke var min skyld, at jeg var udsat for vold. Så hele min følelse af at være forkert, skyldig, angst, mindreværdig, osv. Alt det ville jo ikke ændres af at give mig medicin.

Alt det ville jo ikke ændres af at give mig medicin

Men det er ikke kun i situationer med pubertet og vold, at der gives medicin for sunde og normale reaktioner. Der er også når vi skal præstere mere end vi kan, når børn helt naturligt er urolige, stille eller hvad der nu kan være, som de voksne synes, ikke er, som det skal være.

Så vi kan gå den anden vej. Altså lade være med at tage piller for alt det, der er helt forståelige og naturlige reaktioner. I stedet begynde at acceptere at vi nu en gang er som vi er, kan det, vi kan, og vi har de reaktioner, vi nu en gang har. Både børn, teenagere og voksne. Børnene lærer det af de voksne, så når de voksne begynder at lære, hvordan acceptprocessen virker, så kommer børnene også til at lære det.

Så bliver livet et rart sted at være

Det er helt sundt og godt, at have naturlige reaktioner på det, vi er udsat for. Når vi inden i os selv acceptere dem, sender dem lys og roser os selv for de resultater, vi opnår, så bliver livet et rart sted at være.

 

2) Kvinder lige så voldelige som mænd i parforhold.

En god artikel, hvor der belyses, det tabu, som mænd i husbondvold er udsat for.
Se artiklen her

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar