Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en af de ting, vi alt for ofte er ude for, at vi bliver sygeliggjort. Det hedder også stigmatiseret. Det er alt for ofte ikke kun den udøvende, der gør det, som en projektion altså at den udøvende overfører sine egne fejl til os, og siger det er os, der er syge, dumme, dårlige, osv. Det er også familien, vennerne, egen læge, psykolog – dem vi forsøger at få til at hjælpe os.

Og især i det offentlige system sker det alt for ofte. Psykiske diagnoser er meget usikre. Og hvis man først har fået en diagnose, så ”hænger den fast” ved en. Og man ender med at få en helt forkert behandling.

Så tænk dig om. Er du stigmatiseret – sygeliggjort? Hvis du er, hvad vil du gøre ved det?

Hvis man protesterer, vil der alt for ofte ske det, at der bliver ekstra holdt fast i stigmatiseringen, for så siger de, at de havde ret.

Man kan skrifte læge, det hjælper nogle gange. Men man har svært ved at skifte sagsbehandler på kommunen, så der er det endnu sværere.

Jeg har dog hjulpet nogle til at få ændret diagnose. Det er så dejligt, når det lykkes. Så kan man få den rigtige behandling.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar