At vende sygeliggørelse, fejlfinder, forkert til opbyggelse, sund og rask

Vi er alt for mange gange ude for, at de problemer vi har alle sammen. De bliver forstørret og gjort til noget, som det slet slet ikke er.

F.eks.:

  • at man siger noget, man ikke skulle have sagt. Det bliver til at man er psykisk syg.
  • at man har lidt løbende næse. Det bliver til at man har bihulebetændelse. Og så starter det hos lægen med sugningen, medicin, osv.
  • at man har hovedpine – bare en lille smule. Det bliver til, at man er forkert og skal have briller
  • at man er usikker. Det bliver til, at man er sinke i skolen, og så starter hele maskineriet, så man er helt umulig. Og lige meget hvad man siger og gør, så er det galt – man er forkert, syg, har fejl, ubegavet, forhindres i at udvikle sig, osv. osv.

Alt dette fokus på fejl, forkert, sygdom, osv. gør, at den det går ud over, slet ikke har mulighed for at være sund og rask og helt normal, bare har en lille smule generthed, lidt hovedpine, fordi man er stemplet forkert, for høj eller for lav af vækst, osv.

80 % af danskerne er syge

Så jeg forstår godt, at der er 80 % af danskerne, der er syge på en eller anden måde. Vi har alt alt for meget fokus på, at vi ikke er perfekte. Men at vi er forkerte, har fejl, er syge. Og så bliver det jo en selvforstærkende kraft, der gør det hele endnu værre.

Vi skal have vendt denne måde at tænke på vende sygeliggørelse, fejlfinder, forkert, denne Jantelov, sygeliggørelse, fejlfinderkultur, osv. til  at vi i vores norm – kultur er opbyggende.

Hvis man nu viser den generte lidt forståelse og opmuntring. Så overvindes genertheden og der sker en opbyggelse, man bliver ikke syg, forkert og fuld af fejl.

Eller den der har lidt hovedpine vises forståelse for, at man kan få hovedpine af at blive stemplet som forkert, så forsvinder følelsen af at være forkert, og så holder hovedpinen op. Brillerne hjælper jo just ikke på, at man er forkert. Nogle vil drille og kalde den med briller for brilleabe, osv.. På den måde er man faktisk med til at forværre det hele, ved at give briller i stedet for forståelse.

Vi kan jo alle lave fejl og komme til at sige og gøre noget, der ikke lige er det bedste at gøre eller sige. Det er helt normalt. Hvis vi accepterer det negative i livet. Og så begynder at se på alle de gode ting ved det menneske. Så begynder vi en opbyggelse af det menneske, men også af os selv.

Det kan lade sig gøre, og det er så dejligt at se, når det sker.

Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når en lærer, hvordan man gør, så man får det godt.

 

Tilbage til Blog

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar