Sygeliggørelse af børn sker stadig

Det er så let med børn at sygeliggøre dem. Og sygeliggørelse af børn sker stadig. Desværre. De er lette at påvirke og lette at få til at tro på, at de er forkerte, syge, dumme, dårlige, umulige, osv. osv.

Og ja! Alle børn har problemer. Ingen tvivl om det. De har endnu ikke lært alt det, de skal lære for at takle verdenen omkring og i dem. De skal lære at takle andres negative sider, men de skal også lære at takle andres positive sider. Men de skal også lære at takle deres egne negative som positive sider. Og så er der alle de krav der bliver stillet til indlæring af de færdigheder, vi forlanger af dem i vores samfund. Så ja! Alle børn har problemer.

Nogle vil så sige, at jeg ikke må kalde det problemer, men de vil have, det skal hedde udfordringer. Ja! Ja! Det er jo det samme lige meget, hvad vi kalder det. Børn har meget, de skal lære, for at få det godt i livet.

De voksne kan støtte

Når de voksne omkring et barn, så går i gang med at sygeliggøre barnet, fordi det endnu ikke har lært alt det, det skal lære, så går det galt for barnet. Så bliver de voksne endnu mere bekymrede, og vil have der skal gøres noget. Og ja! Børnene skal have hjælp ligesom ethvert andet barn eller voksen, der skal lære alt det, et barn eller voksen skal lære.

Så hvad med at starte med at se på barnet, at det skal lære en masse, som kan give barnet problemer ind imellem, ligesom det gør for alle andre, der skal lære noget. Børnene har brug for en “støttende hånd”, ligesom når de skal lære at gå, så støtter vi dem med at lære at holde balancen, så de lærer at gå. Og når de selv kan, så roser vi dem. Sådan vil det være godt at gøre også med alle de andre psykiske som fysiske ting børnene skal have lært. Støtte dem i at lære det, så de til sidst selv kan, og så rose dem for det.

Så er der en virkelig god mulighed for, at barnet ligesom alle andre børn lærer de ting, som der skal til for at få et godt liv. Jeg bruger acceptprocessen, det kan selv meget små børn finde ud af. Nogle kan det meget bedre en voksne, fordi de ikke har lært så mange dårlige vaner og ikke har så mange fordomme som voksne. Så det er lettere at få børn til at have det godt.

Det er så dejligt at se, når det sker.

Se mere her:

Sygeliggørelse af børn

Fra alvorligt psykisk syg på medicin til sund og rask

Når forældrene vil have, at deres børn er syge

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar