Forældremyndighed er alt for ofte en utroligt stor og meget hård kamp om børnene. Især hvis man er udsat for en M/K med psykopatiske træk – psykisk vold, chikane og forfølgelse. Det er utroligt så meget, der bliver troet på løgnene fra den voldelige part.

Nyhedsbrev 17-4-2010

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

  1. Der er håb!
  2. Forældreansvarsloven

1) Der er håb!

Forældremyndighed – når den ender som kamp.

Alt for ofte er det en utroligt stor og meget hård kamp om børnene. Især hvis man er udsat for en M/K med psykopatiske træk – psykisk vold, chikane og forfølgelse. Det er utroligt så meget, der bliver troet på løgnene fra den voldelige part.
Se mere her Der er håb

2) Forældreansvarsloven.

Indlæg til ”Barnets tarv nu”
”Således skrev jeg den 6. april på min egen hjemmeside lisegaarden.dk da jeg har erfaret hvorledes forældreansvarsloven har store negative konsekvenser for børnene og den raske forælder, der er udsat for en forælder, der har problemer f.eks. ved udøvelse af chikane, psykisk vold og evt. fysisk vold, alkoholisme, narkomani. Det tjener ikke hverken den sunde og raske forældre og børnene, at der i disse sager ikke høres efter og tages alvorligt, hvad den sunde og raske forælder siger og evt. dokumentere, når børnene og forælderen bliver udsat for overgreb. Det kan som jeg skrev den 6. april (i Dagsaktuelt – Link forældet) føre til så stor en desperation, at den sunde og raske forælder gør desperate handlinger. Det er til skade både for børnene og forældrene.
Ved partnervold og/eller dem, der er udsat for personer med psykopatiske træk – chikane, der er det desværre alt for ofte den chikanerende, der bliver troet, når de lyver om egne positive sider. Mens den der er udsat for overgrebe alt for ofte ikke bliver troet og hørt. Derfor ender det alt for ofte med at børnene får samkvem og evt. forældremyndighed hos den chikanerende – den voldelige / den med de psykopatiske træk / alkoholikeren / narkomanen.
Chikane – psykiske overgreb – altså psykisk vold er ulovligt, det er fysisk vold også – selv en lussing er ulovligt.

Men det er svært at dokumentere i statsforvaltningen og i retten. Derfor bliver det alt for ofte ikke hørt og taget alvorligt til meget stor skade for børnene. Der kommer til at have samkvem / bo hos evt. med delvis eller fuld forældremyndighed med en voldelig / alkoholiker / narkoman, der ikke er til at føle sig tryg hos. Børnene kommer til at lide meget under dette.
Derimod er min erfaring, at disse forældre skal have en reel hjælp til at takle de overgreb – chikanen / volden osv., de er ude for. De skal lærer, hvordan de takler livet med dets negative sider – her primært den psykiske vold. Når de lærer det, vil børnene også finde ud af, at de kan takle den voldelige forælder, så de finder ud af at have det godt i livet. Når de når dertil, vil der være mulighed for samkvem på en god måde.”

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

Skriv et svar