Jeg synes lige, I skulle hav det her gamle indlæg. Det er desværre meget aktuelt stadig, også selv om jeg ikke mere har problemer med Sundhedsstyrelsen.

Det sidste jeg har fået at vide i min sag med myndighederne – altså Sundhedsstyrelsen og Patientombuddet, er, at Sundhedsstyrelsen ikke vil gøre mere. Pyha! Det var dejligt. Så nu er det hele forbi, så jeg kan koncentrere mig endnu mere om jer. Det er rigtigt dejligt.

Jeg har snakket med lægeforeningen, og de kan bekræfte mig i, at Sundhedsstyrelsen slet ikke har patienternes ve og vel for øje, men derimod om der lige står det, der skal stå i journalerne. Altså at det er administrationen og ikke patienterne, der er det vigtigste arbejde for en læge. Lægeforeningen kunne fortælle mig om, hvordan svage patienter bliver skubbet ud af Sundhedsstyrelsen, fordi en læge ikke skal tage de svage patienter. Det må de simpelthen ikke. De skal sendes videre i systemet på lange ventelister, og hvis lægen tager dem, mens de står på ventelisterne, så kommer lægen i fedtefadet. Lægen må ikke behandle dem, mens de står på venteliste.Så er det jo ikke så underligt, at der virkelig er problemer for dem, der har et eller andet, de skal have hjælp til.

Når jeg så tænker på, hvilke mennesker der kommer til mig, så burde jeg jo slet ikke tage mig af dem – hvis det stod til Sundhedsstyrelsen. Men det har jeg nu tænkt mig at gøre alligevel. Der er jo oftest ikke andre, der gør det. Eller andre kan ikke hjælpe dem, fordi de ikke tør høre, tro og tage dem alvorligt. Ja ja! Jeg er og har altid været en, der ikke altid lige gjorde, som man skulle. Jeg synes lægegerning består i, at hjælpe og vejlede der, hvor det er muligt, så andre får det godt. Sådan forstår jeg i det mindste lægeløftet. Jeg er nu glad for, at jeg ikke altid gør, hvad man forventer. Det gør, at jeg har en bedre samvittighed. Det kan jeg godt lide. Tænk hvis jeg i dag havde arbejdet som psykiatri overlæge et eller andet sted, hvor jeg havde give medicin i lange baner til at sløve folk med, og jeg så havde gået rundt med dårlig samvittighed over alle de mennesker, hvis liv jeg havde ødelagt. Selvfølgelig ville der også være nogle, jeg havde hjulpet, men alle de andre. Puha! Bare tanken om det giver mig ubehag. Så hellere det jeg laver nu, og jeg så har en god samvittighed. Det er så dejligt at se, når mennesker får det godt, lærer hvordan de takler livets svære sider.

Dengang jeg startede som læge, var det ikke sådan at administrationen var det vigtigste og patienterne blev sat til side for administrationen. Dengang var det Michael von Magnus, der var chef for Sundhedsstyrelsen, og dengang var der ikke denne type administrative problemer med Sundhedsstyrelsen. I øvrigt har Sundhedsstyrelsen slet ikke selv styr på administrationen. De har bl.a. ikke givet mig den fulde aktindsigt i min egen sag, også selv om jeg er berettiget til det. Som lægeforeningen sagde, de har nok slet ikke alle sagens akter. Desuden har Sundhedsstyrelsen ikke medtaget min dokumentation for det, jeg laver, i vurderingen af mit arbejde. Så de laver selv mange mange fejl.

Nu er de fyret eller flyttet, dem der i min sag lavede fejlene. Så vi kan jo håbe på, at der kommer nogle nye, der har samme holdning som Michael von Magnus. Det ville være dejligt.

Men nu er min tillid til Sundhedsstyrelsen væk. Desværre.

Men hvis jeg ser tilbage – 2 års mega arbejde – på hele denne besynderlige sag, så har jeg lært utroligt meget. Det er så dejligt, at lære noget, der gør, at jeg og andre kan få det bedre og bedre. Det er så dejligt. Den dag, hvor man beslutter ikke at lære mere, det er ikke særlig godt, om man så er 2 år eller 80 år, så er det ikke godt, for så kan man jo ikke få det bedre. Så vi lærer hele livet, hvis vi vil. Det er bare så dejligt.Desuden har hele denne sag bevirket, at jeg er kommet af med mange mennesker omkring mig, som ikke var særligt gode for mig. Det er nu rigtigt dejligt. Jeg har fået ny revisor, som virkelig er god og gør det godt for mig, ny dyrlæge, ny tandlæge, ny hjemmeside udbyder, den nyeste har jeg det fint med, så det regner jeg med fortsætter. Nye venner, nye fritidsaktivitet, osv. osv. det er bare så dejligt.

Så det er om at samle gode mennesker omkring en, og turde rydde ud i dem, der er skadelige for en, der hvor det er muligt, eller hvis det ikke er muligt, så lære at takle dem, og blive ved med at gøre det. Lære hele livet, så får man det bedre og bedre og bedre.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig. Du er sådan et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet. Også selv om du har gode og dårlige sider. Det har vi alle sammen.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar