Der er håb – udsat for psykisk vold, chikane og forfølgelse

Kundeberetning for Tina og hendes datter Sasja

Der er håb - udsat for psykisk vold, chikane og forfølgelse

Nyt liv

Der er håb, også for Tina, der er udsat for psykisk vold, chikane og forfølgelse – en med psykopatiske træk.

Hendes børn er taget fra hende, gemt og truet til tavshed af far.

Datteren Sasja går det mest ud over. Tina får behandling hos Lise Seidelin i 2008 og kommer med på maillisten.

I behandlingen får Tina en del redskaber, og hun lærer en hel del om at takle den vold, hun er udsat for, samt hun finder den indre styrke til at gøre det, der er rigtigt for hende og hendes dejlige datter.

 

Det er håb

 

Tina skrev

Jeg mødte min eks da jeg var 27 år, vi kørte begge bus i Køge. Vi var meget forelsket og flyttede hurtig sammen. Der gik ikke lang tid inden vi købte vores første hus, et lille sødt sommerhus i Greve. Det blev hurtigt lavet i stand, min eks var en god gør det selv mand.

Hans familie brød sig ikke om at vi allerede købte hus efter så kort tid men vi var helt sikre.

De 2 første år var helt perfekte.

Jeg var 29 år da jeg blev gravid. Vi havde meget sjov med min store mave. Min eks var med til alt og der blev købt ting til barnet. Han blev helt ude af den da vandet gik midt om natten – kl. 2 – Jeg fødte efter 19 timer en perfekt datter. Klart at jeg var meget træt og barnet græd konstant, faktisk i hele 4 mdr. hvilket gjorde at jeg fik en fødselsdepression – en voldsom en.

Min eks tog barselsorlov og jeg tog på job efter 6 uger. Jeg havde det dårligt med at være mor, måske fordi barnet græd så meget – jeg kan den dag i dag ikke sige hvad de gik galt med rollen som mor, ved bare at hvis jeg kunne lave det om ville jeg gøre alt for det.

Jeg gik til psykolog og læge, fik lykkepiller så jeg kunne klare hverdagen. Da jeg var 31 år fik vi en datter mere. Fødslen var hård og vi havde nær mistet barnet. Dette gjorde at jeg blev bange for at miste hende og hun var ved min side 24-7. Vi knyttede et stærkt bånd, dette gjorde så desværre at Sasja – det første barn blev glemt – igen. Min eks mener den dag i dag at det kun var ham alene og hans mor som tog sig af Sasja da jeg havde det dårligt.

I dag kan jeg se at det absolut ikke er sandt.

Vi havde nogle gode naboer i Greve og jeg blev hurtig fortrolig med Susanne. Hun fortalte mig gang på gang hvad det var min eks gjorde ved mig. Jeg kunne ikke se han gjorde noget dengang. Efterhånden som jeg fik det bedre kunne jeg godt se det. Det skete jo gradvist og efter at han blev trafikleder. Han blev også leder hjemme.

Jeg følte ikke at det jeg gjorde var godt nok. Han kunne stå og se på mig og rette mig hvis jeg ikke gjorde som ham. Jeg følte ikke at jeg måtte være glad, for hver gang fik han pillet mig ned. Han beskyldte mig for en masse. Jeg har så fundet ud af at det var ham selv han talte om. Det gør han stadig. Han foreslog engang noget parterapi, noget jeg havde sagt for længe siden men da var det jo ikke godt nok, nu kom det fra ham og så var det fint nok.

Han valgte en sexolog, jeg måtte jo bare følge med og kan huske at jeg blev tvunget til at sige at jeg elskede ham. Det var ikke sjovt. I 1999 flyttede vi til et stort hus i Ølby.

Tiden gik og jeg gik med, tænkte tit på hvordan og hvornår jeg kunne smutte fra ham. Men viste at han ville tage begge børn. Det var børnene som holdt mig tilbage.

Det er faktisk meget svært at forklare hvordan han var, sådan er det vel når man selv står midt i det hele. D. 10-10-04 havde jeg fået nok af at blive behandlet som skidt. Det var vist nok en søndag og begge piger var hos nogle veninder.

Jeg sagde stille til ham at nu ville jeg ikke mere, jeg ville skilles

Jeg kan ikke huske præcis hvad jeg sagde men han fløj op og jeg troede at han ville slå mig. Han kørte sin vej og tog begge piger. Han holdt dem fanget i 10 dage i en kælder. Han fortalte dem at jeg var skredet fra dem og ham. De var meget bange og græd hele tiden. De måtte ikke sige hvor de var. Jeg fik pakket mine ting og flyttede samme dag til Gørslev i et lille rækkehus.

Det helvede som virkelig startede den søndag i 2004 er ikke forbi, men er dog blevet tåleligt. Jeg var fuldstændig Palle alene i verden og klart at jeg tabte alt hvad der kunne tabes – forældremyndigheden og dermed mine 2 skræmte piger. Jeg kan ikke lade være med at tænke på……….hvorfor blev jeg dog ikke, om ikke andet så for børnenes skyld. Nogen gange tager man en beslutning, brænder lyset i begge ender og starter forfra bare for ens egen skyld.

Efter de 10 dage måtte jeg få lov til at se mine børn hvis jeg gav ham 10.000 kr. Det gjorde jeg så og jeg fik kun lige lov til at se dem, ikke at kramme og kysse dem.

Han ringede konstant og råbte og skreg af mig, kaldte mig de værste ting. Ødelagde mine ting, prøvede at sælge min bil mm i den blå avis, smadrede næsten mit rækkehus – vinduer – lagde dildoer på min postkasse og grimme breve. Ydmygede mig offentligt ved at spytte mig i ansigtet flere gange og tage fat i mig.

Dette stod på i 4 år.

Han brugte altid børnene mod mig, at forstå sådan hvis jeg ikke gjorde som han sagde, blev det lagt over på mig, ved ikke hvordan han bar sig ad. Nogle mennesker kan bare få vendt tingene til deres fordel, og det prøver han stadig på. Jeg har nok fortrængt en hel del for har svært ved at huske detaljerne.

Sidst i 2007 mødte jeg Allan og vi er soulmate.

Jeg vil lige sige til jer derude som er i samme situation som jeg var/er så er der håb, det er der altid. Allan og jeg er gift i dag og er selvstændige. Har en stor gård og 4 hjemmeboende børn, en hund og 18 katte.

D. 26-01-09 ringede Sasja og fortalte at hun var blevet taget for butikstyveri i Nakskov. Hun gik på Halstedhus efterskole. Jeg sagde som så mange gange før, at hun bare skulle sige til, hvis hun ville hjem og bo hos os. Der blev stille et øjeblik og så sagde hun at nu var det nu. Vi skulle hente hende nu. Det er stadig meget svært at forklare, jeg har en stak papir på godt 30 cm som kun omhandler Sasja og denne retssag som jeg nu vil fortælle lidt om. Sasja bliver 17 år her i april.

Sasja og denne retssag

Den aften for lidt over et år siden tog Sasja en beslutning og valgte at trosse sin far. Sasja har osse meldt ham for vold, denne sag er ikke afgjort endnu – jurister -Sasja havde taget en stor og meget svær beslutning, hun turde sige fra over for sin far. Jeg er pave stolt af Sasja – min datter – Hendes far ankom ca. en halv time efter os, han havde også været ved efterskolen for at hente hende. De havde ringet til ham. Han stod sammen med sin søster Dorte og råbte ad os, at vi havde bortført Sasja mod hans vilje, vi havde bare at aflevere hende for det var ham som ”ejede” hende. Han truede med politi og fogedretten hvis vi ikke med det samme udleverede Sasja. Han hamrede og bankede på døren og løb tøset væk når Allan åbnede døren. Til sidst kørte de dog.

Vi fik meldt Sasja i Stege skole hvor hun kun nåede at gå i 14 dage. Hendes far fik meldt hende ud. Hun måtte ikke gå i en normal skole for hun var jo syg i hovedet. Hun skulle jo holdes i gang så jeg satte en stillingsannonce op i vores brugs og hun fik et job næsten med det samme. Det var en lille fabrik hvor hun skulle sortere nogle ting og hun havde det som blommen i et æg.

Hendes far kom tilbage for at hente hende – d. 1-3-09 – Signe min anden datter var på weekend og skulle hjem. Allans datter havde fødselsdag og Allans 3 børn, Sasja og jeg var i biografen. Så det var kun Allan og Signe som var hjemme. Der blev meget ballade og stakkels Signe. Min eks fik smadret forruden på vores firma bil, politiet blev indblandet.

Sasja ikke skulle udleveres til sin far

Vi har været i fogedretten 3 gange og sidste gang havde vi advokat med og der fik vi så at vide at Sasja ikke skulle udleveres til sin far da det ville skade hende. Vi har været i amtet og min eks fik at vide at han ikke kunne gøre noget og at de ikke kunne gøre noget og at han nu måtte søge om samvær med Sasja. Dette har han endnu ikke gjort.

Kommunen har været på besøg hos os et par gange da det er deres pligt at se om barnet har det godt. Vi har været til samtale på kommunen. Sasja har anmeldt sin far for 4 gange at have slået hende. Alle udtalelser fra div. myndigheder siger at Sasja har det godt og at de kan se gode fremskridt. Efter sommerferien fik vi Sasja i Stege skole igen men som gæsteelev og dette ville hendes far ikke kunne gøre noget ved. Det er nu 2 gang at Sasja går i 9 klasse. Sasja har på tros af sit tyveri fået job i et supermarked og de ved hvad hun har lavet. Dejligt at hun fik en chance.

Vi har været i Roskilde ret 2 gang nu

Jeg har endelig fået den fulde forældremyndighed over Sasja. Sasja er nu meldt rigtig ind i skolen og kan få karakter og en uddannelse. Hun skal på SoSu. Min eks ankede jo dommen og vi skulle have været i landsretten men han har trukket sig da han er ledig og ikke kan få fri proces, ved ikke om det er rigtigt. Vi har også været i ankestyrelsen da min eks klagede over Køge kommunes afgørelse om at Sasja ikke skal på nogen specialskole mm. Sasja har fået gode karakter som 4,7 og 10 i div. fag.

Sasja kan endelig slappe af

og nyde at være en ung pige. Hun har fået et godt netværk på Møn, gode venner og veninder. Hun tager også tit i klub og besøger gamle venner på Sjælland. I dag vil Sasja ikke have noget med sin far at gøre og heller ikke hans familie.

Der er håb

Gode råd:

 • Barnet skal have mod og styrke til at stå frem over sin far/mor og div. myndigheder
 • Barnet skal støttes hele vejen igennem
 • Barnet skal have at vide hvad det skal igennem og hvad der kan ske

 

 • Du skal have et godt netværk, baglandet skal være i orden
 • Du skal have 100 % støtte af din mand/kone
 • Du skal vælge en advokat som taler for barnet da det er barnet som det handler om

 

Hvis du har med en psykopat eller lign. at gøre så læs om det og forbered dig

 • Fokuser kun på barnet og hvad der er bedst for barnet
 • Lad være med at rakke din eks ned da det kun går ud over dig selv

 

Her er nogle gode advokater som har meget med børn at gøre:

 • Mogens Jensen (Stege – min advokat)
 • Lars Henriksen (Næstved)
 • Mette Mygind (Næstved)
 • Anja Cordes (KBH)

Der er håb

 

Tilbage til Kundeberetninger