Når tankens kraft er positiv, og vi bliver raske af tankerne, så hedder det placebo.

Når tankens kraft er negativ, og vi bliver syge af tankerne, så hedder det nocebo.

Det er ikke kun psykisk denne virkning sker, det sker også fysisk.

Nyhedsbrev 9-1-2011

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

  1. Tankens positive og negative kraft

 

1) Tankens positive og negative kraft

Jeg vil i dag sende et ekstra nyhedsbrev, så I alle kan se den udsendelse, som så fint viser, hvor stor tankens kraft faktisk er, samt at den både kan være positiv og negativ.

Når tankens kraft er positiv, og vi bliver raske af tankerne, så hedder det placebo.
Når tankens kraft er negativ, og vi bliver syge af tankerne, så hedder det nocebo.

Det er ikke kun psykisk denne virkning sker, det sker også fysisk. I udsendelsen er det f.eks. Parkinson (en svært fysisk langsom nedbrydelse af hjernen), der er undersøgt. Men det kan også virke på mange mange andre fysiske symptomer.

Jeg er så glad for, at der nu er kommet videnskabelige beviser for det, som jeg hele tiden har vidst.

Hvis jeg laver et eksempel ud fra det at være voldsramt eller udsat for en med psykopatiske træk, så kunne det være, at den voldelige bliver ved med at gentage f.eks.: ”Du er den forkerte, det er din skyld”. Når den voldsramte så begynder at tro, at det er rigtigt, så bliver den voldsramte syg og får det dårligt først psykisk og siden også fysisk, så den voldeliges negativitet har smittet af på den voldsramte. Her er det noceboeffekt. Sygeliggørelse der virker.
Men hvis den voldelige gentagne gange siger f.eks. ”Du er dejligt og vidunderlig”, og den voldsramte ender med at tro det, så bliver det en placeboeffekt. Og den voldsramte bliver rask og får det godt.

Den voldsramte behøver ikke at lade sig påvirke af den voldelige og kan selv inden i sig selv sige de samme ting, så bliver det henholdsvis nocebo og placebo efter om det er negativt eller positivt den voldsramt koder sig selv med.

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar