Hokus pokus

Jeg hører tit og ofte, at det jeg laver føles som hokus pokus. Det forstår jeg virkelig godt, at der er mange, der synes.

Vi er så vant til, at alting skal gøres med rent fysiske ting. Altså sygdomme skal behandles med piller, operation, stråler osv. osv.

Men hvis vi nu lige tænker os lidt om. Så er det jo også bevist og med såkaldt evidens, at placeboeffekten virker, altså at den psykiske faktor også virker. Og vi ved det også godt, hvis vi tænker os om. F.eks. at når vi møder positive, glade mennesker, så bliver vi også selv positive og glade, eller i det mindste lidt mere positive og glade. Mens når vi møder negative sure mennesker, så har det også en indflydelse på os.

Vi ved også, at når vi bliver anerkendt, så bliver vi også glade. I hvert tilfælde de fleste af os.

osv.
osv.
osv.

Den psykiske faktor tror vi er hokus pokus

Men de fleste af os tænker på den psykiske faktor som hokus pokus, noget vi ikke selv har magt over, noget, som en eller anden gør ved os, som er hokus pokus. En klog kone eller en klog mand, som har lært noget, eller som har en evne til at helbrede andre. Noget okkult, noget hemmeligt, noget skjult, noget uforståeligt, mystisk, osv..

Men helt reelt er det såre simpelt og enkelt og videnskabeligt dokumenteret. Det er også anbefalet af sundhedsstyrelsen at bruge placebo frem for nocebo, være anerkendende, rose, osv.

Vi kan ændre en tanke, og så ændrer vi, hvordan vi har det.
F.eks. når vi tænker på, at vi bidder i en citron, så begynder mundvandet at løb, også selv om vi slet ikke reelt bidder i noget.

Så hvad med at gå i gang med at bruge den psykiske faktor. Det er “kun” et spørgsmål om at gå i gang. Det er inden i dig, du skal gøre det. Du er den eneste, der kan gøre det for dig.

Jeg bruger acceptprocessen. Det er så dejligt at se, når det virker. En der har forstået, hvad det går ud på, og gør det, og dermed får det godt. Det glæder mig altid.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også.

 

Tilbage til Blog

Se mere om biledet under Billeder

1 kommentar

 1. Hvor er det bare stadig lige aktuelt. Det er så svært at forstå, at acceptprocessen så HOKUS POKUS så er det dejligt at være mig eller dig.

  Se mere om acceptprocessen er
  https://lisegaarden.dk/acceptprocessen/

  Der er også muligheden for at købe min bog med metodebeskrivelsen:
  https://lisegaarden.dk/acceptprocessen-metodebeskrivelse-bog-skrevet-af-lise-seidelin/

  Rigtigt held og lykke med at opnå, at du har det godt og dejligt inden i dig.

Skriv et svar