Er du i tvivl, om hvad en psykopat er? Eller er du udsat for en med psykopatiske træk?

Mange chefer er psykopater,

men også ægtefæller, kærester, venner, osv. kan være psykopater.

Kære Nyhedsbrevmodtager!
Nyhedsbrev 17-10-2003

Indhold:

  1. Mange chefer er psykopater

 

Fra Ingeniørens nyhedsbrev 16-10-2003

Hver 10. chef er psykopat, mener psykolog i Bedriftssundhedstjenesten (BST).

Især på akademiske arbejdspladser er risikoen høj.

Og der er formentlig lige så mange psykopater mellem kvinder, som der er mellem mænd. Og der er mange mange flere psykopater, end vi regner med. I dag regner vi med 2 – 3 % af befolkningen ca. 100.000 – 150.000 psykopater. Det er dog et minimum, så vidt jeg har forstået. Og det passer fint til mine iagttagelser.

Der er mange flere psykopater, end vi regner med.

Når der er så mange psykopater, og hver psykopat har flere ofre, så bliver det til mange, der bliver skadet af de danske psykopater. Jeg vil anslå, at hver psykopat har mindst 4 ofre (forældre, kærester, børn, underordnede på arbejdspladerne, kolleger), så det er 400.000 til 600.000 skadede.

Og mange mange mennesker tager varig skade af det, står der.

Jeg ved, det kan ændres, så man lever et normalt liv, selv når man har været udsat for en psykopat. Men når de i systemet alt for ofte har den holdning, at det er offeret for psykopatens handlinger, der er den skyldige, så kan det jo af gode grunde ikke lade sig gøre, at komme ud af psykopatens destruktion. Dem der skal hjælpe, er jo på den måde med til at øge ødelæggelserne som psykopaten har lavet i offeret.

Men jeg mener stadig, at det kan lade sig gøre, at komme til at leve et godt og normalt liv, når man har været udsat for en psykopat. Men det kræver jo selvfølgelig, at terapeuten – behandleren har den holdning, at det kan lade sig gøre.

Hvis behandleren mener, at det ikke kan lade sig gøre, så vil alene den holdning bevirke, at det ikke kan lade sig gøre.

Man skal lære at takle den vold – psykiske vold, vi alle er udsat for.

Det er ikke offeret, der er den skyldige for psykopatens adfærd.

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

  1. Der er desværre mange chefer, der har mange psykopatiske træk.
    Menja! Der er også mange virkelig gode chefer.
    Det er om at finde ud af, at takle livets negative sider, så er der nogle gange, at en dårlig chef kan ændre sig til en god chef. Jeg har set det så mange gange. Det er så dejligt, når det sker. Det hjælper ikke bare den, der ændrede det, men også så mange andre.

Skriv et svar