Psykopater – Hverdagspsykopater Psykopater - Hverdagspsykopater

Hverdagspsykopater og psykopater sender DR udsendelser om. Hvor er det dejligt. Det glæder mig virkelig. Så er der mange, der kan finde ud af, at de ikke er alene, at der er mange, som har det ligesom dem selv.

Psykopater - Hverdagspsykopater

Blæsprutte – mor

Psykopater - Hverdagspsykopater

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Se udsendelserne her:

Din psykopat! (1:3) – Min far er psykopat

https://www.dr.dk/tv/se/din-psykopat/-/din-psykopat-1-3-min-far-er-psykopat

Din psykopat! (2:3) – Min kæreste er psykopat

https://www.dr.dk/tv/se/din-psykopat/-/din-psykopat-2-3-min-kaereste-er-psykopat

Din psykopat! (3:3) – Min chef er psykopat

https://www.dr.dk/tv/se/din-psykopat/din-psykopat-2/din-psykopat-3-3-min-chef-er-psykopat

Det er nogle rigtigt gode udsendelser. De beskriver godt, hvordan livet kan være med psykopater.

Behandling på Lisegården #behandling

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Jeg har lagt Psykopati-tjeklisten ind på min side, så I kan finde den.

https://lisegaarden.dk/test-hvad-er-en-psykopat-kriterier-4-psykopati-tjeklisten/

Men!

 

Betegne en selv eller andre som psykopat, især hverdagspsykopater

Vi skal passe på at betegne andre mennesker eller os selv som psykopater. De og os selv er ikke nødvendigvis psykopater, fordi vi lige synes det, eller en eller anden har sat den betegnelse på os eller andre.

Når vi så også går sammen om at sige, at den eller den er psykopat, og vi går i grupper for det. Og ja! Det hjælper os at gå i grupper og snakke om det.

Men!
Men!
Men!

Er det reelt en psykopat? Eller er det “bare” et almindeligt menneske, som har nogle problemer, der jo også kan betegnes som psykopatiske træk.

 

Mig selv

Hvis jeg skulle tro, alt det andre nogle gange siger om mig, ja, så er jeg jo også psykopat. Men det er jo ikke rigtigt. Jeg er helt normal og velfungerende, med helt normale og naturlige reaktioner på det, jeg er og har været udsat for. Og sådan er det også for dig.

Det er rigtigt, at jeg i desperation har været voldelig, fordi jeg selv var udsat for vold. Det er rigtigt, at ligesom alle mulige andre mennesker, at jeg har nogle psykopatiske træk. Det har alle. Nogle har så på een måde, andre har på en anden måde. Og nogle har virkelig mange psykopatiske træk.

At kalde et andet menneske for psykopat er en injurie – krænkende, og det er ulovligt. Så også fordi det er ulovligt, skal vi passe på med, hvem vi kalder psykopat.

Det er derimod helt lovligt, at sige at en person har nogle sider, som ikke er rare. Eller sige, at en person ikke er rar at være i nærheden af. At sige, at en person har temperament. Osv. osv.

At fortælle hvordan du oplever tingene er godt at gøre. Men lad være med at lave en konklusion om, at personen er psykopat og lad være med at kalde personen psykopat.

 

Generelt om hverdagspsykopater

Det er helt fint at snakke om psykopater generelt. Men der er stor forskel på, at snakke generelt om psykopater, og så at kalde en bestemt person eller en selv for psykopat eller hverdagspsykopat.

Når vi begynder at betegne et andet menneske som psykopat, så “puster vi til ilden” og sygeliggør, så personen bliver endnu mere psykopatisk. Personen bliver desperat og reagerer ud fra desperationen. Jeg formoder ikke, at det er det, man faktisk ønsker. Hvis det skulle være tilfældet, så er der virkelig noget, man selv skal have kigget på og finde ud af, hvorfor man ønsker noget så negativt for en anden person.

 

Det man vil se, er det man ser, også selv om det slet ikke er der

Når vi har en holdning til et andet menneske, så bliver den person sådan i vores øjne. Altså vi ser det, vi ønsker. Vi ser slet ikke personen, som vedkommende faktisk er.

Husk på, at alle mennesker kan drives hen i et hjørne, hvor det ender med at personen bliver så desperat, så de psykopatiske træk kommer frem og forværres. Det er i os alle.

Selvfølgelig vil mange fornægte det. Men jeg kender det, og jeg ser det igen og igen og igen.

Går man derimod i gang med at bryde dansen, holde op med at “hælde benzin på bålet”, så er der faktisk mulighed for, at den anden person kan blive helt normal og velfungerende – så velfungerende, som vi nu alle sammen, kan blive.

 

Det er så dejligt at se, når det sker. Det er muligt.

Jeg ved godt, at jeg bliver upopulær, når jeg siger sådan. Det har jeg oplevet så tit. For nogle mener, at det ikke kan lade sig gøre. Og ja! Så er der også meget små muligheder for at det kan lade sig gøre.

Jeg har bare set det for tit, til at jeg kan sige det. Derfor fastholder jeg, at det kan lade sig gøre. Ja! Det er ikke alle, men mange flere, end vi normalt går og tror.

At betegne os selv eller andre som psykopater, så vi eller andre har PTSD eller borderline eller lignende, så ender det bare med at blive modediagnoser, som vi slet ikke kan bruge til noget alligevel

At opildne til had mod psykopater er heller ikke opbyggede, men det er nedbrydende, især for den der hader.

Vi kan vise forståelse. Og ja! Det forstår jeg godt er utroligt svært. Men vi kan øve os. Det gavner også os selv.

Vi kan bryde dansen, og begynde at være opbyggende.

 

Det negative i livet

Alle er udsat for negative oplevelser i livet. Og vi kan lære af det negative i livet, vi har været udsat for og udsætter andre for. Det er så dejligt at se, hvordan et menneske vokser, når det lærer at livets negative sider.

Jeg bruger acceptprocessen. Det er bare så dejligt at se, når det virker. At en person blomstre op og begynde at leve livet på en positiv måde. Primært for personen selv, men også for dem omkring personen.

 

Se mere her:

Psykopat? Kender du en? – e-bog skrevet af Lise Seidelin

Dejlig og vidunderlig men også psykopat

Vise forståelse og takke psykopaten

Vise forståelse for en, der er udsat for en psykopat

Stemple en psykopat

Psykopatiske træk og offer for disse

Vrede had frustration irritation – lær at ændre psykopaten – Blog

ER DER ANSAT EN PSYKOPAT PÅ ARBEJDSPLADSEN?

At arbejde indirekte på at ændre en med psykopatiske træk

NÅR PSYKOPATEN ER KVINDE

Solstråle A, B og C – Bøger skrevet af Lise Seidelin

Lises acceptproces virker

En rigtigt god film Film om en psykopatisk kvinde

Se mere under luppen øverst til højre.

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar