Jeg har fundet nogle udklip fra nyhederne, hvor I kan læse, hvordan det er i dagens Danmark er at være psykisk syg, og hvor mange der bliver mobbet.

Hver gang jeg ser sådan noget, så bliver jeg altid så ked af det, fordi de mennesker det går ud over, lider så forfærdeligt ved den måde, vi i Danmark behandler hinanden på rent menneskeligt. Janteloven har stor magt, For mig virker det, som om den får mere og mere magt. Det bryder jeg mig ikke om.

Nyhedsbrev 21-10-2006

Kære Nyhedsbrevmodtagere!

1) Lidt om psykisk syge og mobning

Jeg har fundet nogle udklip fra nyhederne, hvor I kan læse, hvordan det er i dagens Danmark er at være psykisk syg, og hvor mange der bliver mobbet.
Hver gang jeg ser sådan noget, så bliver jeg altid så ked af det, fordi de mennesker det går ud over, lider så forfærdeligt ved den måde vi i Danmark behandler hinanden på rent menneskeligt. Janteloven har stor magt, For mig virker det, som om den får mere og mere magt. Det bryder jeg mig ikke om.
Dette gør, at jeg endnu mere ønsker at komme i gang med mit projekt – Et privathospital med samtaleterapi og visualisering på et landbrug med husdyrproduktion.
Her er nogle udklip.

Ingeniørens Nyhedsbrev 20. oktober 2006 11:20

HVER TIENDE INGENIØR MOBBES
11 pct. af de danske ingeniører har inden for det seneste år oplevet at blive mobbet af enten deres kolleger eller deres chef. Det svarer til, at omkring 6.000 danske ingeniører har været udsat for ubehagelig og nedværdigende behandling på deres arbejdsplads. Blandt alle danske lønmodtagere er det i gennemsnit otte pct., der har været ofre for mobning.
http://ing.dk/artikel/hver-tiende-ingenior-mobbes-74063

AmtsPress Nyhedsbrev 20. oktober 2006

FLERE OG FLERE PSYKISK SYGE – link forældet
Ifølge Landsforeningen Bedre Psykiatri er antallet af pyskisk syge støt stigende.»Udviklingen på det psykiatriske område er dybt bekymrende. Der kommer flere og flere psykisk syge, og når det gælder børn og unge, er tallet nærmest eksploderet. Vi kan…
Kilde: B.T.

DE BEHANDLEDE OS SOM BØRN – link forældet
Hør bare Susanne, fem år«. Sådan lyder et frisk eksempel på en plejer, der hånligt og spottende talte henover hovedet på den psykisk syge Susanne Sarauw, da hun var indlagt.Maniodepressive, skizofrene og psykotiske patienter bliver bunket sammen på s…
Kilde: B.T.

KLINIKCHEF: DET ER HVERDAG PÅ PSYKIATRISK – link forældet
Ejner Holm-Jensen, klinikchef på Psykiatrisk Center i Ballerup, hvor Susanne Sarauw var indlagt, er ikke stolt af behandlingen.»Hvis det er foregået, som den patient beskriver det, at vores personale har talt ned til hende eller andre, som om de var …
Kilde: B.T.

AmtsPress Nyhedsbrev 21. august 2006

PSYKISK SYGE ER TABU
NYBORG: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det.Modsat fysiske problemer er psykiske sygemeldinger forbundet med en vis form for tabu og vejen tilbage til arbejdsmarkedet kan virke meget lang for den sygemeldte.Det er en af grundene til…
Kilde: Fyens Stiftstidende 20. august 2006 (368 ord)

BEHANDLINGSGARANTI – link forældet
PSYKISK SYGE: Efter konservatives opfattelse bliver psykisk syge alt for ofte ladt i stikken.Psykisk syge danskere med tunge diagnoser som skizofreni og anoreksi skal derfor have behandlingsgaranti på to måneder.Forslaget har omgående fået opbakning …
Kilde: Fyens Stiftstidende 20. august 2006 (143 ord)

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

  1. Det er utroligt at se, hvor udbredt det er, at være psykisk syg og blive mobbet.
    Efter sigende så skulle der jo gøres en store indsats mod mobning og dermed psykisk syge.

    Men jeg bliver stadig mobbet ind imellem, og jeg bliver stadig stemplet som psykisk syg, hvis nogen vil ødelægge mig og lave selvhævdelse på min bekostning, osv. osv.

    Vi har en kultur og en norm, hvor det er svært at lade være med at ødelægge andre mennesker.

    Så jeg gør min lille indsats for at alle kan have det godt. Det er mit mål.

Skriv et svar