Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så er en ting, som vi er udsat for, det er dem, der er medløbere på psykopatiske træk. Eller vi selv kommer til at gøre det. Det der med, at blive så påvirket af, hvad en eller anden skrive eller siger og så også begynde at skrive eller sige noget negativt om en anden person. Sladder i værste form.

Lige pludselig er der pisket en hel stemning op. Det hele går over gevind – løber løbsk. En folkedomstol der slet slet ikke tager i betragtning, hvad der er reelt, hvordan det er, om hvordan den det går ud over får det, osv. osv. Det kan ende i pressen og på medierne som ”shitstorm”.

Vi har så meget vrede i os, så meget vi er sure over, så meget lyst til at råbe til alverden, at den udøvende eller andre der har gjort noget galt, eller vi hører, har gjort noget galt. Også selv om det måske slet ikke passer. Men vi hopper på den. Løber med – bliver medløbere. Det er ikke kun de slemme psykopater, der gør det, men også os, der er udsat for det, helt almindelige mennesker, der bare tror på sladder og bagtalelse. Dømt en anden person uden at kende noget reelt til det. Eller have nogen som helst forståelse for det. Selv om den det går ud over, har gjort det, så er vi jo alle mennesker, som alle laver fejl og har dårlige sider. Derfor skal vi jo ikke ødelægges for det.

Jeg kan forstå, at det en gang imellem kan sket i min Facebook gruppe ”Psykopat? Kender du en?” Det kan f.eks. vare 1 time, og så var der en eller anden – formentligt Facebook, der har slettet hele tråden, fordi nogen var så fornuftige at gøre dem opmærksom på det. TAK for det. nogle gange når jeg slet ikke at se det.

Så vidt jeg kan forstå, er der her medløbere, der jo er gruppens medlemmer, der begyndte at give gode råd, sige krænkede ord om andre i gruppen, og om den udenforstående, som ikke er tilladt i gruppen i henhold til medlemsbetingelserne.

Det er ikke bare skadeligt for den, der er målet for ”shitstormen”, det er også skadeligt for den, der startede det og medløberne, og alle dem, der nåede at læse med. Det kan godt føles som helt rigtigt at være medløber, lige når det står på, man får afløb og føler sig selvretfærdig. Men når det er på andres bekostning, så er det skadeligt for en selv.

Så her er der når det sker, en rigtigt god lejlighed til at øve sig i ikke at lade sig påvirke af andres negativitet og destruktive sider. Men det sker også tit i det daglige, hvor man kan øve sig og lade være med at lade sig rive med. Og i stedet kun skrive og sige noget om, hvordan man selv har det.

Det kan lade sig gøre. Du vil opdage, hvor godt du får det. Jeg siger inden i mig selv, at det er de andres – altså vel vidende at det er projektioner og medløb, sladder og bagtalelse.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Du er god nok, og må gerne finde roen inden i dig, så du lettere lader være med at løbe med.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

Skriv et svar