Der er utroligt mange, der har det svært og har svært ved at komme godt gennem julen. Der er par, der når grænsen og ender med at blive skilt p.gr.a. julen. Alt for mange skændes over julen, alt for mange bliver stressede, fordi der er så meget, der skal nås omkring julen. Nogle bliver helt ødelagte af julen.

Nyhedsbrev 5-12-2011

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

  1. Kom godt gennem julen
  2. Vaner

 

1) Kom godt gennem julen

Julen er en tid til at glædes og have det godt.
Men!
Men!
Der er utroligt mange, der har det svært og har svært ved at komme godt gennem julen. Der er par, der når grænsen og ender med at blive skilt p.gr.a. julen. Alt for mange skændes over julen, alt for mange bliver stressede, fordi der er så meget, der skal nås omkring julen. Nogle bliver helt ødelagte af julen.
Mange der har svært ved at få økonomien til at løbe rundt, prioriterer gaverne højt, og så bliver der ikke til at give sig selv det, der er allermest brug for. Det der lige skulle til, for at du selv fik glæde i livet og dermed kunne få en glad jul. Godt nok så uden store gaver, men med små evt. gratis gaver. Men det er en prioritering for utroligt mange.

Alt for mange tror, at vi kan købe os til glæde ved at give gaver. Købe os til glæde ved de fysiske ting. Og ja! gaven giver glæde et øjeblik. Men bagefter bliver der alt for ofte et tomrum, som kræver nye gaver, nye ting, nyt, der skal fylde tomrummet. Det er som om, man bliver afhængig af ting – nye ting, man hele tiden skal have.

Så hvad med at fylde tomrummet med en glæde, du selv kan lave inden i dig, som er der altid, hvis du selv ønsker at tage fat i den.
Og ja! Dem, der kender mig, ved, at det er den psykiske faktor – placeboeffekten. Altså, at du inden i dig giver dig selv lov til at fylde dig selv med glæde. Det koster ikke noget.
Ja! Det kan koste at lære at gøre det. Og det skal jeg selvfølgelig gerne vejlede og give redskaber til. Men det er inden i dig, der skal vendes rundt på tingene, så det ikke er det fysiske – gaverne, der er det vigtigste, men det psykiske. Glæden kan ikke købes for penge.

Så kom godt gennem julen ved at give dig selv lov til at være glad og finde glæden inden i dig.

 

2) Vaner

Det man er vant til er let og enkelt. Det man ikke er vant til er svært og kan være svært at lære.
Når man er udsat for en psykopat, en med psykopatiske træk, en voldelig, osv. så kommer man alt for hurtigt alt for ofte ind i nogle dårlige vaner. Nogle har dem fra tidligere i deres liv.
De vaner bliver den måde vi reagerer på når vi er sammen med psykopaten / den voldelige. De vaner, er alt for ofte meget skadelige ikke bare for os selv men også for psykopaten / den voldelige. Vi gør alt hvad vi kan for at gøre dem tilfredse, men det bliver bare værre og værre og værre.
Når vi s skal lære nogle nye vaner, der opbygger, så er de nye vaner ofte svære at gøre, også selv om de er gode for os. Men når man så bliver ved og ved og ved med at øve sig, så kommer det. De nye vaner bliver efterhånden den måde vi reagerer på, så bliver de lette at gøre. Man har så brudt det negative mønster. Det er så dejligt, når det lykkes.
Når andre kan, så kan du også. Det er ”bare” om at komme i gang og blive ved med at øve sig, så lykkes det.

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

2 kommentarer

Skriv et svar