FORTIDEN – EN LYSERØD BALLON

Når vi kommer ud for negative og livs-ændrende ting i vores liv, kan fortiden se meget bedre ud. Det kan være, at vi bliver ældre og ikke kan så meget som tidligere. Det kan være, at vi bliver udsat for en ulykke, tab, omsorgssvigt, Janteloven, mobning, vold. Så vil vi have en tendens til at se fortiden før hændelsen som værende dejlig, god og lykkelig.

Men også bare ved at fortiden kommer på afstand, kan vi komme til at huske den bedre end den var. Fortidens jul huskes måske som meget hyggeligere og mindre stress-fuld. Jeg plejer at symbolisere det ved en lyserød ballon, fordi det er en fantasi, vi efterfølgende skaber. Måske var den bedre, end det vi har nu. Men fortiden havde også sine negative sider.

Det kan være udmærket og godt at glemme de negative ting i fortiden, så vi får lykkelige minder og kan leve højt på dem. Men hvis vi går i gang med at sammenligne nuet med fortidens lyserøde ballon, så går det galt for os. Tiden lige nu har sine gode som dårlige sider, ligesom fortiden havde det –  hver på sin måde. Men fortiden er gået. Vi lever lige nu.

Vi kan lære at ændre holdning til fortiden og nyde nuet, så vi får det langt bedre. Når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er inden i dig det foregår.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Det er så let at se fortidens positive ting. Og så sammenligne den med nutidens negative ting. Så bliver fortiden jo helt sikkert dejlige og nutiden bliver endnu værre end den er.

    Men hvis vi vil, så kan vi se nutidens gode ting og nyde dem. Det er så dejligt, når det lykkes. De gode ting er der også. Det er kun et spørgsmål om at finde dem.
    Også her bruger jeg acceptprocessen.

Skriv et svar