På flugt fra hjælpen

HAR DU VÆNNET DIG TIL DET NEGATIVE?

Jeg ser igen og igen, at når et menneske udsættes for langvarige negative oplevelser og dernæst møder noget positivt, så vendes det positive hurtigt til noget negativt.

Det kan eksempelvis være, at kæresten har et temperament, der slår gnister. Hvor det i en længere periode er gået ud over dig. Når den udøvende så er positiv, f.eks kommer med blomster eller roser havearbejdet, så reagerer du ved at blive vred og finder noget negativt at “hælde ud over” den udøvende.

Eller:
Det kan eksempelvis være, at kollegaen har et temperament, der slår gnister. Hvor det i en længere periode er gået ud over dig. Når den udøvende så en dag er positiv, f.eks anerkender dig for dit veludførte arbejde, så reagerer du med at blive vred og finder noget negativt at “hælde ud over” den udøvende.

Udfordringen er, at selv om vi ønsker de positive oplevelser, er vi så vant til de negative. Det gør, at vi slet ikke tør være i det positive, og derfor giver os til at finde noget negativt.

Jeg plejer at sige, vi er vores egne værste fjender.

Også her skal vi den modsatte vej. Gå ind i det positive og give os selv lov til at være angst for det positive. Altså selv tage vare på vores egne tanker, følelser og handlinger, samt turde bryde en vane og være i det positive.

#psykopat
#negative
#postive

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar

Din emailadresse bliver ikke offentliggjort. De markede felter skal udfyldes

Send kommentar