Hver femte kommune ignorerer nødråb fra voldsramte børn Børn i nød og med akut behov for hjælp skal ikke regne med, at deres kommune kommer dem til undsætning.

Nyhedsbrev 21-5-2009

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Jeg har godt nok lige skrevet nyhedsbrev. Men det her må jeg simpelthen skrive til jer med det samme.

Nyhedsbrev indhold:

  1. Hver femte kommune ignorerer nødråb fra voldsramte børn
  2. Lidt til eftertanke

 

1) Hver femte kommune ignorerer nødråb fra voldsramte børn

Børn i nød og med akut behov for hjælp skal ikke regne med, at deres kommune kommer dem til undsætning.En test af kommunernes reaktionstid, som en bo…http://www.fyens.dk/article/1247544:Indland-Fyn–Hver-femte-kommune-ignorerer-noedraab-fra-voldsramte-boern
Nyhedsbrev fra Fyens Stiftstidende 21. maj 2009

Det er desværre helt, som jeg også oplever det hos dem, jeg møder. Børn bliver desværre ikke taget alvorligt hos dem, der skal hjælpe dem, og især ikke hos kommunerne eller hos politiet. Domstolene og amtet har også deres problemer omkring de voldsramte, hvor de voldsramte heller ikke bliver hørt eller troet. Selv om der nu er mange love, der sikrer børns rettigheder, så bliver lovene ikke flugt.

Her i denne artikel er det et enkelt spørgsmål om et telefonnummer. Men kommunerne har også pligt til at tage sig af de børn, der har det skidt på den ene eller anden måde, og kommunen skal gribe ind, så de får den rette hjælp. Der skal tages kontakt til barnet og der skal sættes ind med minimum behandling. Det sker alt for sjældent efter min oplevelse. Så går tiden og sagerne ender med tvangsfjernelse.Vi ser det i pressen, når det er incest, og den har stået på i årevis, også selv om flere har anmeldt sagen, inden kommunen tager sig af sagen og ofte først, når sagen er havnet i pressen. Det kender jeg også til. Først når sagen er i pressen, så tager kommunen sig af sagen. Jeg synes, det er uhyggeligt at vide, at det er sådan, når man har brug for hjælp fra det offentlige – kommunen, politiet, dom stolene, amtet osv. jeg forstår godt, at der er så mange, der ender på overførselsindkomst her i landet. Jo længere tid der går fra man har brug for hjælp, til at man endelig og kun måske får kæmpet sig vej til at få hjælpen, så er der gået meget lang tid, nogle gange mange år, så er borgeren i mellemtiden blevet meget dårlig, får borgeren bliver dårligere og dårligere, når borgeren fortsat er udsat for de overgreb, som der er brug for hjælp til at lære at takle.

Hvor ville jeg ønske, at sagerne blev taget alvorligt, og at der blev ydet den hjælp, der er brug for, med det samme, inden det hele forværres så meget, så det bliver meget meget tungt at hjælpe, hvis det til den tid overhovedet er muligt. Det kan jo være barnet har begået selvmord eller er blevet slået ihjel inden da.Der er inden for loven mulighed for at hjælpe og man skal også. Men det sker alt for sjældent.

Min oplevelse af de sager, jeg møder, er, at det er meget forskelligt, hvordan den enkelte sagsbehandler tager sig af sagerne. Og det er ikke kun børn, men også voksne. Både hos politiet og hos kommunerne er der problemer, når en borger – barn eller voksen – henvender sig. Hvis de får kontant til deres sagsbehandler, det er nemlig slet ikke sikkert, de kan få kontakt, så bliver sagen henlagt til et andet tidspunkt, som kan vare meget langt tid, især, hvis det er en lidt besværlig sag, som f.eks. voldsramte børn eller voksne. Det er ikke lette ekspeditionssager, og så kommer de bagerst i bunken hele tiden, fordi de er så svære at finde ud af.

Jo, der er god grund til, at det tog mig 12 år at komme ud af den vold, jeg var ude for, også selv om jeg søgte hjælp allerede efter 1 år.

Jeg endte med slet ikke at få nogen hjælp, men klarede det til sidst selv med hjælp fra en erstatningsfar.

Det er ikke kun mig, der har haft det sådan. Jeg støder på det igen og igen og igen i min klinik. Desværre.

 

2) Lidt til eftertanke

Nordjyske.dk on 20-05-2009
Minister er kritisk over for mobberapport 11:03 Både formanden for lærerforeningen og undervisningsminister Bertel Haarder er kritiske over for ny rapport om lærermobning. Haarder indkalder parterne til snak…. Læs mere

Politkken.dk Nyhedsbrev to 21-05-2009Mobbe-tjekker: Lærerne kryber udenom
Folkene bag kontroversiel undersøgelse af læreres mobning af elever er blevet skældt ud hele dagen. Nu forsvarer en af dem sig.
Læs mere (Forældet link)

Ja! når lærerne mobber børnene (psykisk vold), for det gør de – ikke alle men alt for mange – så bliver det ligesom de voldsramte af partnervold heller ikke taget alvorligt. Heldigvis er der steder, hvor det bliver taget alvorligt. Men det er alt for få steder.

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

  1. Hvor er det tragisk, når børns nødråb ignoreres.

    Vi har ellers en skærpet pligt overfor børn. Men når de ikke høres, tros og tages alvorligt, så er det jo lige meget.

Skriv et svar