Når vi er udsat for Janteloven, mobning, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så får vi alt for ofte børn med den udøvende. De børn har desværre en tendens til at efterligne det, deres forældre gør. Så f.eks. hvis den udøvende er voldelig psykisk, så er der stor sandsynlighed for, at børnene også er det eller bliver det.

Det kan være utroligt svært at stoppe sådan et barn i den negative adfærd. Det skyldes primært at den udøvende støtter den adfærd overfor den udsatte. Hvis den udsatte så også ender med at blive udøvende, så får barnet / børnene det endnu sværere ved at lade være med den negative adfærd.

Det er for mig helt forståeligt, at den udsatte kan blive udøvende. Når man udsættes tilstrækkeligt længe for overgreb, vold, osv. så bliver man desperat og ender selv med i desperation at lave overgreb, vold, osv. Jeg endte selv der. Hvor er det dog længe siden, men jeg endte der.

For at stoppe barnet / børnene, så skal man jo først selv stoppe, og lære en anden måde at reagere på, som er opbyggende. Så kan man også lære barnet / børnene det. Det kan lade sig gøre. De skal vide, at negativ adfærd er forkert, men at man elsker dem alligevel, som det menneske de er, bare fordi de er ens barn. Altså skille mennesket fra handlingen.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det starter inden i dig. Så kommer det også udenfor og overfor andre.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

Skriv et svar