Mange af os har utroligt svært ved at gøre det, der er rigtigt for en selv. Vi er så vant til at skulle gøre det, som de andre siger. Normen skal overholdes, og vi skal være som gruppen, vi er i foreskriver. Vi må ikke stå udenfor, så er vi forkerte, osv. osv.

Men helt reelt er der kun en, der ved, hvad der er rigtigt for den enkelte. Det er den enkelte selv.

Nyhedsbrev 4-3-2011

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Nyhedsbrev indhold:

  1. Du må gøre det, der er rigtigt for dig.
  2. Samfundets ansvar
  3. Fra selvmordstanker til livsmod

 

1) Du må gøre det, der er rigtigt for dig.

Mange af os har utroligt svært ved at gøre det, der er rigtigt for en selv. Vi er så vant til at skulle gøre det, som de andre siger. Normen skal overholdes, og vi skal være som gruppen, vi er i foreskriver. Vi må ikke stå udenfor, så er vi forkerte, osv. osv.
Men helt reelt er der kun en, der ved, hvad der er rigtigt for den enkelte. Det er den enkelte selv. Du må gøre det, der er rigtigt for dig.
Se øvelse 2

2) Samfundets ansvar

I Dagsaktuelt i dag, har jeg skrevet om ansvar, hvordan vi lægger ansvaret på samfundet, og hvordan samfundet fratager os ansvar.
Men der er kun en, der ved, hvad der er rigtigt for den enkelte, og det er den enkelte selv.

3) Fra selvmord til livsmod

Jeg har i dag fået et brev, der er skrevet til en med selvmordstanker.
Derfor har jeg lavet en side med ”Selvmord”. Selvmordstanker er helt almindelige, når man er udsat for partnervold, udsat for en med psykopatiske træk eller lignende. Når vi har ondt i livet, og andre påfører os psykisk og eller fysisk smerte, så er selvmordstankerne ofte fremme.
Men der er håb, det kan lade sig gøre at komme ud af den svære situation, så man kan få det godt. Jeg har selv gjort det.
Selvmord og Fra selvmordstanker til livsmod

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: lisegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

  1. Tænke sig, hvis det var hovedparten af danskerne, der reelt gjorde det, der var rigtigt for den enkelte i stedet for at følge normen, Janteloven, autoriteterne, osv. Hvor ville det være godt.

    Og du kan lære det. Det er et spørgsmål om at have fokus inde i dig selv, i stedet for at have fokus på hvad alle andre synes og mener. Det vil jo under alle omstændigheder være deres meninger, og de vil være forskellige. Så du kan aldrig komme til at gøre det helt rigtige på den måde alligevel. Men du kan finde ud af, hvad der er rigtigt for dig, lige meget hvad alle andre siger.

Skriv et svar