Udelukker – Når andre udelukker, og du selv udelukker dig selv

Vi har en kultur, hvor vi udelukker hinanden og os selv. Det er alt alt for almindeligt. Bare tænk på Janteloven, mobning, osv. hvor man udelukker en, som ikke hører med til gruppen. Men nogle af os kan også selv, så vi udelukker os selv.

Udelukker - Når andre udelukker, og du selv udelukker dig selv

Venner

Vil du gerne have det godt?

Jeg bruger acceptprocessen.

Min bog: Acceptprocessen – Metodebeskrivelse 

Ring til mig på 24 22 16 22

Udelukker andre dig?

Udelukker du dig selv?

Så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre. For der er meget, der kan gøres.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Vi udelukker os selv 

Vi er så vant til at blive udelukket, så vi går i selvforsvar og skynder os at udelukke os selv, for at andre ikke udelukker os. Det giver for megen smerte og erindring om den udelukkelse, vi har været ude for.

Jeg kender det 

Hvor jeg dog kender det. Ikke bare fra mig selv men også fra andre. Det er mere udbredt, end vi normalt går og tror. Bare tænk på alle de mennesker, der er alene, dem som ikke rigtigt har nogen venner, nogen kontakt til andre, osv.

Min familie udelukker mig 

Min familie – primært min mor og far men også min søskende – de var virkelig gode til at lære mig, at jeg skulle udelukkes. Ikke da jeg boede i Afrika, men da jeg kom til Danmark som 9-årig. Hvor jeg blev mobbet, og dermed udelukket, fordi de andre ikke ville have mig med. Mor og far forstod det slet ikke. 

Men de udelukkede mig også meget hjemme. Jeg skulle ind på værelset, til jeg kunne opføre mig ordentligt. Så jeg brugte meget tid derinde, altså lige undtagen når jeg skulle gøre dette eller hint for mor – lave mad, vaske op, vaske tøj, købe ind, osv. Men det var jo ikke mig, der var med i familien, det var “tjenestepigen”, der skulle gøre, hvad mor sagde. Så jeg lærte at blive udelukket.

Også andre udelukker mig 

Senere har der været mange andre situationer, også selv om jeg havde mange studiekammerater, så var jeg alligevel ikke helt med som reelt ven. Jeg var jo så vant til at være udelukket, så jeg endte med at holde mig væk fra dem. Desuden flyttede jeg så meget, så det kunne ikke blive venskaber, der holdt ret lang tid.

Så jo, jeg kender det, at jeg udelukker mig, fordi jeg er så vant til det, at andre udelukker mig. Men jeg har også set det fra andre, der udelukker mig. Lige nu er det min egen læge, der ikke vil have mig mere. Han må gerne skælde mig ud, men jeg må ikke sige fra overfor det og komme med kritik, når han ikke vil overholde Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Ja! Ja! Stakkels læge. Han fandt desværre ud af, at jeg er læge, så det kunne han ikke klare. Så nu skal jeg have fundet en anden læge.

Det kan vendes, så vi kan være sammen 

Men i dag ved jeg, at jeg ikke behøver at være udelukket. Ja! Der er mennesker, der ikke er gode at være sammen med, og dem holder jeg mig fra. De kan være sammen med andre. Eller hvis de vil, så skal jeg gerne lære dem, hvordan de gør, så de får det godt, og at jeg så igen har lyst til at være sammen med dem. Det kan lade sig gøre.

Det er om at finde de mennesker og være sammen med, som løfter ens egen og de andres energi, så alle har det bedre, end når vi er alene.

Så når jeg kan og andre kan, så kan du også lære, hvordan du takler det at andre udelukker dig, men også at du udelukker dig selv. Det er så dejligt, når det lykkes. Jeg bruger acceptprocessen. Det er utroligt, hvad det kan gøre at bruge den.

Få det godt – Find dig selv   

Lær at finde fred og ro i dig selv. Hjælp dig selv til at få overblik og handlekraft. Bliv mere positiv og glad. Få det godt og find dig selv! Med metoder indenfor visualisering og samtaleterapi giver jeg dig redskaber til at takle de udfordringer, du måtte møde på din vej – hel dig selv – også på egen hånd.

Se mere om behandling og om mine behandlingsmetoder:

Samtaleterapi  og  Visualisering  ved brug af  Acceptprocessen

Behandling på Lisegården #behandling Udelukker - Når andre udelukker, og du selv udelukker dig selv

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Du bliver positiv og glad

  Du er god nok 

Husk at du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

Hvis du ikke synes det, så sig endelig til, så skal jeg vejlede dig, så du har en mulighed for at lære det.

Du kan – Når jeg kan, så kan du også. 

Behandling på Lisegården #behandling Udelukker - Når andre udelukker, og du selv udelukker dig selv

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

 

15 min gratis ved første samtale

Ring på + 45 2422 1622
Så vil vi sammen finde ud af hvad du har brug for.

Med venlig hilsen

Lise Seidelin
Læge med over 29 års erfaring

Skriv et svar