29-6-2007 nyhedsbrev:

Kære alle nyhedsbrevmodtagere!

Der er så mange emner, jeg gerne vil skrive om, men jeg tager et rimeligt aktuelt emne. Desuden skal jeg gøre opmærksom på prisstigninger.

Allergi Et rimelig aktuelt emne er allergi. Allergi er et problem, der bliver større og større. Flere og flere rammes af allergi.

Der er mange forskellige former for allergi og mange forskellige ting, som vi er overfølsomme overfor. Vi reagerer på forskellige måder afhængig af, hvem vi er. Nogle får høfeber, nældefeber andre får astma, nogle igen kløe eller udslet.

Det er ved at være højsæson for de luftbårne allergier, som f.eks. pollen – græs, birk og bynke.

Så her kommer jeg med en lidt anden måde at se på allergi, end den vi plejer.

Når vi ser på allergiske reaktioner, så er det på en eller anden måde noget fremmed (husstøvmider, græs, birk, bynke, hund, kat osv.) der går ind i os, og som vi så har en ikke hensigtsmæssig reaktion på – nemlig allergien – hoste, rødmen, kløe, nysen, besværet vejrtrækning osv. hvilken reaktion vi nu har.

Det vi normalt så gør, det er, at kigge på hvilket fremmedstof, det er, vi reagerer overfor, og så holder vi os så vidt muligt væk fra det stof, eller vi tager noget medicin, som kan mindske reaktionerne.

 

I min klinik har jeg set dette tit og ofte.

Men når jeg så går i gang med at kigge på, hvad der ligger bagved allergien og behandler det, så forsvinder allergien.

Det der er den bagvedliggende årsag er, at man ikke på et ubevidst plan er god til at takle indtrængning af det fremmede, at man ikke er god til at beskytte sig mod indtrængning af udefra kommende ting.

Ser man ikke kun på den rent fysiske mekanisme, men også på den psykiske og sjælelige mekanisme af indtrængning, så fremkommer der nogle helt andre perspektiver i behandlingen af allergi.

 

I vores kultur og den udvikling, som vores samfund har, er det efter min mening helt forståeligt, at der bliver flere og flere allergikere. Vi bliver mere og mere fremmede overfor livet og livets værdier, så det bliver sværere og sværere at takle livet, og det som omgivelserne byder os.

Vi kan f.eks. se det på, at der bliver flere og flere, der bor alene. Halvdelen af Danmarks husstande ca. er beboet af enlige. Vi bliver mere og mere isolerede overfor hinanden. Vi kan ikke mere finde ud af samværet med andre, hvor prestigen og de materielle mål er i fokus, mens de menneskelige værdier bliver mindre og mindre værdsatte. Vi forsøger at leve op til disse mål. Det bliver en indtrængning i vores indre liv, hvor vi forsøger at leve som det i gruppen forventes. Der kommer på denne måde til at være en indtrængning i vores indre, hvor vi ikke er accepteret og elsket, fordi vi er til, men kun i kraft af vores formåen. Vi bliver påvirkede til at gøre som normen siger i stedet for at gøre, som det er rigtigt for os selv med vores egen selvbestemmelse.

På denne måde kommer der f.eks. allergikere.

 

Når så den enkelte lærer, at de er gode nok og lærer at takle andres indtrængning i dem, så holder allergien op. Her er det underordnet, hvilken form for allergi vi har.

 

Jeg kan komme med et eksempel.

F.eks. en astmatiker, men det kunne lige så godt være en allergi overfor hunde eller græs. Men dette eksempel er en astmatiker.

Vedkommende har store problemer med sin far og sin stedmor. Faderen bestemmer og skælder ud og er ind imellem voldelige, ligeledes med stedmoderen. Det er hos faderen en helt almindelig holdning at en endefuld, tager børn nu ikke skade af. Hos astmatikeren bliver astmaen være og være, som årene går.

Da jeg kommer ind i billedet, er der både behandling med inhalation ved anfald og depotmedicinering. Så jeg sætter mig sammen med vedkommende, da jeg oplever et anfald, og giver jeg mig til at skælde faderen ud visuelt. Altså forestiller vi os faderen stå foran os, og så skælder jeg ud. Efterhånden tør vedkommende også gøre det, og så forsvinder anfaldet. Efter længere terapi, hvor der arbejdes med faderen, så forsvinder astmaen helt.

 

Jeg har set dette med forskellige typer af allergi. At når man går ind og arbejder med det problem, der ligger bag, så forsvinder allergien.

 

Men når man ikke arbejder med årsagen bag, men ”kun” symptombehandler, så forværres allergien alt for ofte. Der gives mere og mere medicin. Eller man isolerer sig mere og mere, fordi der er symptomer, når man gør dette eller hint. Flytter i lejlighed, så man kan bo alene.

 

Jeg håber, at det må være til gavn for jer alle sammen, at jeg ved det her. Det er da en mulighed at bruge den viden, så vi bliver mindre allergikere. Jeg har selv brugt det med held, og jeg bruger det også med held i min klinik.

 

Så husk du er god nok og gerne må sige fra overfor indtrængning – psykiske som fysiske.

 

Nederst i denne mail har jeg sat nogle udklip.

 

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: www.lisegaarden.dk

Tidligere nyhedsbreve kan læses her
Blog

 

Her er et par klip fra pressen.

 

Politikens Nyhedsbrev 8. juli 2006

Allergi er et voksende mysterium

Vi befinder os i en epidemi af høfeber, eksem og astma. Måske er der for lidt snavs i vores liv.

og

 

AmtsPress Nyhedsbrev 7. juli 2006

 

STOR MANGEL PÅ ALLERGILÆGER

Hver dag ringer stribevis af fortvivlede mennesker til Astma-Allergiforbundet. De fortæller, hvordan de er kørt sur i allergibehandlingen, hvordan de er resigneret på egne eller deres børns

vegne, og nogen er begyndt at sjuske med medicinen. For selv …

 

Kilde: Politiken 7. juli 2006 (388 ord)

 

og

Mangel på speciallæger – link forældet

Astma-Allergiforbundet.

Pt. resignerer på egne eller deres børns vegne.

 

AmtsPress Nyhedsbrev 31. juli 2006

 

og

 

VI BLIVER FLERE OG FLERE ALLERGIKERE…MEN INGEN VED RIGTIGT HVORFOR – link forældet

Hvordan kan andelen af unge københavnere med luftvejsallergi stige fra 12

pct. i 1990 til 21 pct. i 1998?. Er det, fordi luftforureningen har ændret

sig i byen?. Eller fordi indeklimaet er blevet dårligere?

Kilde: JP København 29. juli 2006 (436 ord)

 

og

 

AmtsPress Nyhedsbrev 10. juli 2006

 

 

ALLERGI: HØFEBER OG ASTMA BEHANDLES FORKERT

Astma er ubehageligt. Man hoster og har svært ved at trække vejret. En tur

op ad trapperne til tredje sal er nærmest umulig. Og om sommeren føles

astmasymptomerne endnu værre. Eller gør de??. Hver anden af de cirka 300.000

danskere, der lider af astm…

 

Kilde: Politiken 10. juli 2006 (476 ord)

 

Tilbage til Blog

1 kommentar

Skriv et svar