Når vi ser på årsagen

 

  Når vi ser på årsagen
16/05/2015  af Lise Seidelin
Jeg oplever så tit, at når man virkelig tør se på den psykiske årsag til et eller andet problem, så når man ser på årsagen, så bliver alle symptomerne værre og værre. Især når man ser på overgreb, vold, en psykopat, de psykopatiske træk, osv. osv. så bliver det endnu værre, når man giver sig selv lov til virkelig at se på det. og så flygter vi, for det er for svært. Og så bliver det endnu værre og værre i dagligdagen.

Dengang jeg skrev min første bog, der var der et helt bestemt afsnit om smerter i mit venstre knæ. Hver gang jeg nåede lige til det afsnit, så blev smerterne meget forstærket. Men også sådan, at hver gang jeg forblev i smerten, fortsatte med at tænke på smerten i knæet, så med tiden og antallet af gange jeg følte smerten, så blev den efterhånden mindre og mindre. Jeg vidste også, at det var noget med min barndom, så den tanke gav jeg også lov til at være der – accepterede, og jo mere jeg turde være i den og lod være med at flygte, jo mindre farlig blev den, og jo bedre fik jeg det. Det er meget meget længe siden, jeg har haft ondt i venstre knæ. Det er bare så dejligt. Og selv nu hvor jeg skriver om det, kommer der ingen smerter. Dejligt.Så når jeg kan og andre kan, så kan du også. Det er at turde lade være med at flygte fra følelserne, tankerne, og alt det vi faktisk har æret igennem. Så kommer det.

SV: Når vi ser på årsagen
16/05/2015  af Jonny Jensen
Accept, JA. Men for pokker hvor er det svært hehe 🙂 .
God weekend 🙂
Kh Jonny
SV: Når vi ser på årsagen
16/05/2015  af Susanne Madsen
Hej Lise
Du skriver man ikke skal løbe fra føelserne, jeg har kendt en mand i 2 år, og han viste sig at være psykopat, men jeg har stadig føelser for ham, men detv er hambedst for både mine børn og mig selv at “droppe”ham, skal jeg så bare lade være med at løbe fra føleserne???
Hilsen Susanne Madsen.
  SV: Når vi ser på årsagen
17/05/2015  af Lise Seidelin
Kære Susanne!TAK fordi du spørger, når der er noget, du ikke forstår.Prøv at læse dagens indlæg “Vulkanen”, så vil du måske forstå noget. Det er i arbejdet inden i dig, du skal i gang med acceptprocessen. :-)Du må gøre det, der er rigtigt for dig. Det er kun dig, der ved, om du skal droppe ham eller blive. Der er mange ting, der skal tages i betragtning. Jeg skal gerne hjælpe dig vejlede dig og give dig redskaber, så du kan finde din vej frem, så du kan gøre det, der er bedst for dig og dine dejlige børn.Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, og lige meget hvad du vælger, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.De kærligste hilsner
fra Lise
 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

1 kommentar

  1. Årsagen til at vi har det som vi nu en gang har det, kan være utroligt svær at finde. Men når vi så endelig gør det, så skal vi jo i gang med at finde ud af, hvad vi skal gøre ved det.
    Jeg bruger acceptprocessen også her.
    Som jo også indeholder at lære at finde ud af, hvad der er rigtigt for en selv, og så gøre det. Også selv om det kan være rigtigt svært, oftest fordi det er noget andet, end det vi plejer. Men det bliver rigtigt dejligt, når vi lærer at gøre det, der er rigtigt for os selv, så får vi det nemlig godt. Og dermed har vi mulighed for at sprede det gode til andre omkring os.
    Det glæder mig altid, når jeg oplever det.

Skriv et svar