se nyhedsbrevet på nettet
Slå billeder til i dit mailprogram og få det fulde udbytte af denne mail Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

TRO PÅ ANDRE, NÅR DE TALER ONDT OG DÅRLIGT OM EN

Se sine sejre — store og især de små — Nyhedsbrev Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Nyhedsbrev 2021

Kære nyhedsbrevmodtager!

Nyhedsbrev indhold:

  1. TRO PÅ ANDRE, NÅR DE TALER ONDT OG DÅRLIGT OM EN
  2. KURSUS I ACCEPTPROCESSEN — LÆR AT TAKLE LIVETS NEGATIVE SIDER
  3. Lidt fra Blog

1) Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Tro på andre er så let. I Danmark har vi Janteloven, der siger, at du ikke skal tro, du er noget. Når vi ikke skal tro, vi er noget, så kommer vi til at tro på andre, og især når de taler ondt og dårligt om os. Det bliver sværere og sværere, at tro på at der er noget godt i en.

Det er vi så oplært til på et eller andet plan. Men vi har også lært hjemmefra og i skolen, at vi ikke er noget, vi dur ikke til noget. Det er ikke alle, der har det, men alt for mange. Både hjemme og i skolen lægges der et stort fokus på de ting, vi ikke kan, at vi staver forkert, at vi læser forkert, at vi har fejl i regnestykkerne osv. osv. osv. De rent faglige ting. Vi bliver vurderet på alt muligt, om det er godt eller skidt.

Men også på de rent menneskelige ting, der er der også fokus på det, som vi ikke er gode til. Veninderne eller venner mobber hinanden, hvis man ikke er med i kliken, er man ude. Man skal gå i det rigtige tøj, og have de rigtige meninger og gøre de rigtige ting. Det kan så være meget forskelligt fra klike til klike.

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Jeg så en stor flok fugle.
De fløj alle samme vej.
UNDTAGEN EEN!
Og jeg tænkte:
“Hvad er det den ved –
som de andre ikke ved”?
Jeg vil hellere gå alene på en vej, som er rigtig for mig.

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Vil du gerne have det godt?

Jeg bruger acceptprocessen.

Min bog: Acceptprocessen – Metodebeskrivelse 

Ring til mig på 24 22 16 22

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Følger du Janteloven og dermed at tro på andre, når de taler ondt og dårligt om dig?

Bliver dine tanker mere og mere negative om dig selv?

Får du sværere og sværere ved tro, at der er noget positivt ved dig?

Vil du gerne lære, hvordan du vender det, så du begynder at tro på dig selv, at du er god og god nok?

Så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Behandling på Lisegården #behandling Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Mange taler negativt om os

I min klinik og i mit liv i det hele taget, der oplever jeg tit, at mange har det meget svært med, at andre taler ondt og negativt om dem. Selvfølgelig er det primært voldelige (fysisk eller psykisk voldelige), psykopater eller personer med psykopatiske træk, altså personer med asocial personlighedsstruktur eller dyssocial personlighedsstruktur, der gør det. Det er en af de karaktertræk, sådanne personer har.

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Janteloven tro på andre, der taler dårligt og ond om dig

Janteloven er vi oplært til på et eller andet plan. Men vi har også lært hjemmefra og i skolen, at vi ikke er noget, vi dur ikke til noget. Det er ikke alle der har det, men alt for mange. Både hjemme og i skolen lægges der et stort fokus på de ting, vi ikke kan, at vi staver forkert, at vi læser forkert, at vi har fejl i regnestykkerne osv. osv. osv. De rent faglige ting.

Men også på de rent menneskelige ting, der er der også fokus på det, som vi ikke er gode til. Veninderne eller venner mobber hinanden, hvis man ikke er med i kliken, er man ude. Man skal gå i det rigtige tøj, og have de rigtige meninger og gøre de rigtige ting. Det kan så være meget forskelligt fra klike til klike.

Selv om det har ændret sig i tidens løb, så er det der stadig, men med lidt andre værdier.

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Tro på andre og det negative, det bliver til vaner

Når man er udsat for den form for nedværdigelse både fagligt og menneskeligt, så kommer man til at tro mere på det negative end på det positive. Fokus bliver lagt et helt forkert sted, nemlig i det negative.

Disse oplevelser fra barndommen bliver en vane, som vi bærer med os rundt i livets forskellige facetter.

Her er det jeg siger, at vi i stedet skal have fokus på det positive, i accept af at det negative er der.

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Fokus på det negative er mere almindeligt end vi går og tror

Hvor jeg dog kender det. I Afrika (her boede jeg, fra jeg var 2 år til jeg var 9 år) kan jeg ikke huske det sammen med afrikanerne. Hos afrikanerne havde jeg det godt, og de havde en meget positiv holdning til mig. Men hjemme hos mine forældre, der kan jeg huske det. Det var mig, der var forkert, og mig der ikke kunne, og mig der skulle dette og hint, hvis jeg ville være med i familien.

Da jeg oftest ikke kunne finde ud af det, så blev jeg udelukket, altså sendt ind på værelset, til jeg kunne opføre mig ordentlig (hvordan man så lærer det derinde) altså passe ind i gruppen og være “skraldespanden” for hele familiens negativitet. Dette er mere almindeligt, end vi i almindelig går og tror. Der er alt for mange, der har haft lignende oplevelser, som jeg har haft.

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Komme til Danmark og mobningen der

Da jeg kom til Danmark som 9-årig, så blev det endnu værre, (jeg havde ikke afrikanerne mere,) for nu skulle jeg også mobbes af legekammeraterne for alle de ”fejl”, jeg havde – altså hvor jeg ikke passede ind i kliken, normen. I skolen var det også helt galt.

Så der blev virkelig sat fokus på de negative ting ved mig, og hvis jeg ikke kunne finde ud af at indordne mig under det, så var det udelukkelse og ind på værelset. Selvfølgelig kunne jeg ikke finde ud af at have det godt, når jeg var uværdig, forkert, dårlig og dum, det kunne og kan ingen finde ud af. På de præmisser er det ikke muligt at have det godt som barn. Jeg var jo slet slet ikke elsket, bare fordi jeg var til.

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Tro på andre når de siger negativt

Så denne vane, at tro, at jeg er uværdig, forkert, dum og ubrugelig, den vane bar jeg med mig ind i mit ægteskab, og her fortsatte det så, hvor jeg godt nok ikke i starten så meget, men efterhånden blev det slemt, især efter de først tæsk, hvor jeg ændrede mig og blev meget angst – hvad gjorde jeg forkert? Var mit spørgsmål hele tiden.

Reelt gjorde jeg intet forkert, men jeg var så vandt til at tro på andre, at jeg var den, der var den forkerte, når der var noget, der var galt.

Altså have fokus på det negative, og at det var mig, der var forkert på den, når andre havde det skidt eller sagde, at der var noget galt.

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

Psykopater siger meget negativt, og vi tror det

Når man er udsat for en psykopat eller en med psykopatiske træk eller en psykisk voldelig, eller en, der også er fysisk voldelig, altså en, der giver andre skylden for sine egne fejl, vender alt til noget negativt og destruktive for omgangskredsen, ja, så er der virkelig problemer for en.

Jeg troede også på, at det reelt var mig, der var galt på den, når min x-mand var jaloux eller når min x-mand sagde, at det var mig, der var dum, forkert, ubrugelig, dårlig og hvad der nu blev sagt af ukvemsord. Men det var det ikke. Det var kun fordi, jeg havde en vane hjemmefra og fra skolen og mine omgangskreds, der havde givet mig den tro, at Janteloven var sand. Det er den jo just ikke. Vi er alle noget værd og kan noget. Vi har alle hver vores selvbestemmelse.

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Holde op at tro på andre

Det har været en kamp, at holde fast i, at jeg er god nok, at jeg dur til noget, at det ikke er rigtigt, når de andre nedgør mig osv. osv. osv. osv. men det blev sjældnere og sjældnere, fordi jeg blev bedre og bedre til at tro på de positive ting i mig, holde fokus på dem, og se, at jeg er god nok, elsket bare fordi jeg er til – er født. Samt tro på, at det er i orden at have fejl og mangler. Det har vi alle. Som mennesker har vi alle fejl. Men vi kan vælge at acceptere dem og tro på, at vi er gode noget. For det er vi.

Acceptere de negative ting, det har vi alle. Derefter at gå i gang med at holde fokus på de positive ting.

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Finde troen på det positive

En måde at få gang i acceptprocessen af de negative ting er at skrive om dem, tegne følelsen, gå i terapi, få snakket om dem. desuden er visualisering et godt redskab, her er det virkelig muligt at komme ned i de ubevidste mekanismer, så de negative ting også på det plan kan blive bearbejdet.

Det er så nemt at sige og skrive dette til jer. Men I skal vide, at jeg selv har haft meget meget svært ved det, men gennem årene, så er det kommet. Jeg har virkelig skrevet, tegnet, snakket og visualiseret meget. Men det var først, da jeg lærte, at jeg skulle acceptere, at det begyndte at gå den rigtige vej for mig.

Altså at jeg er selvbestemmende og værdifuld, elsket bare fordi jeg er til. Jeg fandt mennesker der roste mig for det positive fokus, og sagde at jeg var galt på den, når jeg holdt et negativt fokus. Det var så lærerigt.

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Du kan vælge at tro på andre, når de siger alt det positive

Så vi kan vælge at tro på det negative, andre siger om os, når en psykopat eller en psykisk voldelig skal have afløb for sine egne frustrationer og giver andre skylden ved at fortælle os, hvor meget dårligt der er ved os. Det er jo ikke rigtigt.

Eller vi kan vælge at lade være med at tro det negative, men derimod holde fokus på det positive i accept af det negative. Lade være md at lade os påvirke af det dårlige, som andre siger om os.

Held og lykke med jer og jeres fortsatte udvikling.

Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Når jeg kan, så kan I også. Ingen tvivl om det.

I er alle og jeg mener alle dejlige, vidunderlig, værdifulde, selvbestemmende mennesker, der er elskede, bare fordi I er til – er født. Intet andet.

I må gerne holde fokus på det positive, i accept af at det negative også er der. Så kommer glæden til at kunne glædes over den lille daglige enestående ting, som ellers går os forbi. F.eks. Leo ( min ene hund), der lige nu ligger og sover med hovedet på mine fødder.

Hav nu en rigtigt god dag. Dagen i dag kan du leve i livet lige nu. Dagen i morgen har ingen patent på. Dagen i går er gået, og kan ikke laves om. Men vi kan ændre holdning til det dårlige og negative i den, gå i gang med acceptprocessen, og holde fokus på det positive.

Nyde de stunder der er glade og positive.

Du kan godt.

Behandling på Lisegården #behandling Tro på andre, når de taler ondt og dårligt om en

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

2) KURSUS I ACCEPTPROCESSEN — LÆR AT TAKLE LIVETS NEGATIVE SIDER 

https://lisegaarden.dk/kursus-i-acceptprocessen-laer-at-takle-livets-negative-sider/

I dette kursus i acceptprocessen får du en gennemgang af de grundlæggende principper. Du lærer redskaber til at takle livets negative sider. Du kommer med din historie og de ting, du står med lige nu, så vi kan kigge på dem. Du lærer redskaber til at takle det, du står i.

Der bliver også snakket om Janteloven, mobning, overgreb, vold, psykopat, narcisisme og borderline osv. Altså alt og også alle tabuer bliver der mulighed for at snakke om.

Det primære fokus vil ligge på, at vi laver de ting, som du ikke kan læse dig til. Dvs. det handler om at gøre det, så du lærer at bruge redskaberne i din dagligdag. Målet er, at du selv skal kunne gøre det, så du får det godt.

3) Lidt fra Blog

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

8/11 Økonomi — Penge kan bruges til kontrol af den udsatte

Økonomi er et godt symbol på, hvordan det hele er i et parforhold. Er det den udøvende, der helt styrer økonomien? Eller har den udsatte sine egne penge og kontrollen over dem? Skal den udsatte betale den udøvendes regninger? Penge kan også bruges til kontrol…

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

1/11 At tage stilling — tage en beslutning og tage ansvar for dig

Tage stilling kan være utroligt svært. Vi tror, vi er i gang med at tage stilling, men alt for ofte er det faktisk en vane i os, som vi bare gør. Dvs. at vi kommer til at tage stilling ud fra, hvordan vi…

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

31/10 On/off forhold — utro — flytte mellem flere partnere

On/off forhold er almindeligt i forhold med udøvende. Det kan være både den udsatte og den udøvende, der er den, der flytter væk og tilbage – så det bliver et on/off forhold. Når vi er udsat for mobning, Janteloven, overgreb, vold, en psykopat, osv. osv. så…

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev

30/10 Virkeligheden — Vi tror, vores verden er værre end andres

Virkeligheden er nogle gange en svær størrelse. Som udsat er virkeligheden alt for ofte virkelig slem. Men vi gemme det væk, fordi vi tror, de andre har det meget meget bedre end os. Men sådan er det ikke. De andre gemmer jo også deres verdens…

Seneste kommentarer til indlæg i Blog

Du skal være hjerteligt velkommen til at komme med kommentarer på indlæggene. Det gør du nederst på den side, du vil kommentere.
Du skal være tilmeldt som bruger for at kunne gøre det. Det gør du i menuen under Blog – Bliv bruger eller første gang, du forsøger at skrive en kommentar, så kan du tilmelde dig.

Du kan se mere fra Blog her
https://lisegaarden.dk/blogDer er nu over 1.300 indlæg. Rigtigt god læselyst.

Liste over tidligere nyhedsbreve.

https://lisegaarden.dk/nyhedsbreve-en-liste-over-tidligere-nyhedsbreve/

Tro på andre, når de taler ondt en — Nyhedsbrev
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land.

I må gerne sige fra over for overgreb og vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok
– elskede bare fordi I er til, er født.
Intet andet. 🙂

De kærligste hilsner
Fra Lise

1 kommentar

Skriv et svar