Der gøres meget for, at voldsramte kvinder ikke skal udsættes for vold mere. Der er kampagnen “Stop volden mod kvinder – bryd tavsheden”. Ja, det er godt at bryde tavsheden, når det gøres på en måde, der skaber tryghed for den voldsramte.

Jeg vil her tillade mig at gøre opmærksom på noget, jeg synes er modsætningsfyldt. Og som jeg synes skader de voldsramte meget.

Konfliktråd

Nyhedsbrev 16-11-2003

Kære Nyhedsbrevmodtager!

Jeg indsætter to indlæg med referencer, som I kan læse.

1) Fra AmtsPress Nyhedsbrev 12-november 2003.
KAMPAGNE MOD KVINDEVOLD Socialministeriet har iværksat en kampagne, “Stop volden mod kvinder – bryd tavsheden”, de næste to uger i de 20 største byer i landet. Kilde: Ritzau, Pol. s. 7, Fyens St. s. 3
http://www.b.dk/danmark/kvindevold-skal-bekaempes

2) Politikkens nyhedsbrev 11-11-2003.
KONFLIKTRÅD DROPPET
Landsdækkende ordning med møder mellem offer og gerningsmand var på finanslovsforslaget, men røg ud til sidst.
Citater slut.

At konfliktråd nedlægges er noget, der vil få vidtrækkende negative konsekvenser for voldsramte, desværre. Det virker meget modsætningsfyldt, når regeringen har målet, at få mindsket volden mod kvinder “Stop volden mod kvinder – bryd tavsheden”.
Dette er virkelig noget skidt. Konfliktråd var der ellers et meget og virkelig godt tilbud, der kunne være kommet de voldsramte også dem af partnervold til gode. Men det har regeringen så valgt at droppe, selv om der var afsat penge til det. Der kommer så mere politi, men det er jo desværre ikke altid, at det hjælper de voldsramte. Det ændre jo i hvert tilfælde ikke holdningen hos den voldelige til offeret.
Det bedste ved dette tilbud – konfliktråd, er, at det ville have kunnet ændre holdningen i de kredse af befolkningen, hvor vold er noget, man gør, fordi sådan er livet. Altså også holdninger som at kvinder bare skal gøre, hvad manden siger også seksuelt. Eller holdningen at mænd skal være underlagt deres kvinder i hjemmet – her jo så de voldelige kvinder.
Jeg har læst en del af de rapporter, der er kommet fra forsøgene, og det er virkelig noget, jeg kan gå ind for. Det er nemlig, at den voldelige M/K ser, hvad det er, de gør, og at det har meget større konsekvenser, end de troede først. Men det allerbedste er dog, at de får en forsoning med offeret, så de begge både den voldelige og offeret kan komme videre i livet. På den måde får de en mulighed for, at det kan gøres anderledes en anden gang. Dette er jo vejen ud af volden generelt for samfundet. Altså når den enkelte indser, at vold ikke er den bedste måde, at leve med andre på. Så Konfliktråd var virkelig noget, der ville hjælpe de voldsramte helt grundlæggende. Men det valgte politikerne så at droppe. ØV!!
Så de voldsramte må så klare det alligevel, og som i dag oftest helt selv klare det at finde vejen ud af volden. Desværre.

De kærligste hilsner
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land. I må gerne sige fra overfor vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok – elskede bare fordi I er til – er født.
Fra Lise

Lisegården
En lise for krop og sjæl
trivsel for dig og dine omgivelser

Med venlig hilsen
Læge Lise Seidelin
mobiltelefon 24 22 16 22
mail: lise@lisegaarden.dk
Hjemmeside: isegaarden.dk

 

Tilbage til Blog

Skriv et svar