se nyhedsbrevet på nettet
Slå billeder til i dit mailprogram og få det fulde udbytte af denne mail Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

PARTNERVOLD — EN SVÆR STØRRELSE / TABU

Se sine sejre — store og især de små — Nyhedsbrev Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Nyhedsbrev 2021

Kære nyhedsbrevmodtager!

Nyhedsbrev indhold:

  1. PARTNERVOLD — EN SVÆR STØRRELSE / TABU
  2. KURSUS I ACCEPTPROCESSEN — LÆR AT TAKLE LIVETS NEGATIVE SIDER
  3. Lidt til eftertanke omkring vold og psykopater
  4. Lidt fra Blog

1) Partnervold — en svær størrelse / tabu

Partnervold — en svær størrelse / tabu

Partnervold er en svær størrelse, fordi den indeholder, så mange forskellige elementer. Der er tabu omkring partnervold, så det er svært at vide, hvad der reelt sker i sådanne forhold. Den udøvende kan gribe til Janteloven, mobning, overgreb, vold, primært den psykiske vold, men også den fysiske vold, være psykopat, narcisist, borderline, osv. osv.

Endnu en gang er der beviser for, at det er både mænd og kvinder, der er den voldelige part i partnervold. At det er ca. lige mange – altså ikke kønsopdelt men afhængig af personens karakter. F.eks. psykopater. Der er mange meninger om vold i parforhold. Det er i Danmark mest udbredt at tro, at det er manden, der slå, og kvinden der bliver slået. Men sådan er det ikke.

Partnervold — en svær størrelse / tabu

Voldsramt Men også den psykiske vold

Partnervold — en svær størrelse / tabu

Vil du gerne have det godt?

Jeg bruger acceptprocessen.

Min bog: Acceptprocessen – Metodebeskrivelse 

Ring til mig på 24 22 16 22

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Er du M/K udsat for partnervold i dit forhold?

Er det Janteloven, mobning, overgreb, vold, psykopat, narcisist, borderline, osv. du udsættes for?

Der er lige så mange kvinder som mænd af partnervold.

Vil du gerne lære at takle livets negative sider?

Så sig endelig til, så skal jeg se, hvad jeg kan gøre.

Mit mål for dig, er, at du får det godt, så jeg bliver overflødig.
Altså at du får trivsel. Når du gør det, så får dine omgivelser også trivsel, eller i det mindste mulighed for det.

Behandling på Lisegården #behandling Partnervold — en svær størrelse / tabu

Du kan komme fra dyb mørke til at være en solstråle

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Partnervold uafhængig af kønnet

Der er mere og mere diskussion omkring partnervold, hvem er det der slår? Er det manden? Sådan som holdningen i Danmark oftest er.

Eller er det ikke kønnet det afhænger af, hvem der slår, men hvordan personen er, som det menneske de nu en gang har udviklet sig til ud fra det liv, de har haft.

Min mening og oplevelse fra min klinik er det sidste. Det er uafhængigt at kønnet.

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Kvinder er mere voldelig, end vi normalt tror

Det er der nu kommet endnu mere forskning og statistik, der viser. Primært fra udlandet, men også her hjemmefra. Mødre er især mere voldelige overfor børnene, end fædre er.

For at hjælpe partnere i parforhold, så er det vigtigt, at de hver for sig går i terapi ikke sammen.

Oftest vil den voldelige part desværre ikke gå i terapi, fordi den voldelige part har en tendens til at mene, at det er den andens skyld. Altså at den voldelige ikke har ansvaret for den vold, de udøver.

Det er dog ikke rigtigt. Det er ene og alene den voldelige, der har ansvaret for volden. Selv en lussing er ulovlig, og den der giver lussingen, der har ansvaret. Det gælder alle former for vold både den fysiske, psykiske, økonomiske og sociale vold altså isolationen af den volden går ud over – den voldsramte.

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Partnervold og børnene

Der hvor det er så vigtigt at vide, hvem det er, der er den voldelige part, er omkring børnene. Især i skilsmissesager. Hvor må det være svært for en dommer at skulle afgøre, hvem det er, der lyver og beskylder den anden for vold, når den voldelige part ingen selverkendelse har af, at det er vold, de udøver.

På den måde kommer der til at være mange ulykkelige sager – højkonfliktsager, hvor den voldelige part får børnene. Det er meget skadeligt for børnene.

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Den voldsramte bliver selv voldelig

Jeg ville ønske, at det var muligt at fjerne holdningen til kønnene i sager omkring vold, og i stedet se på hvem det reelt er, der er voldelige.

Desuden ville jeg ønske, at man husker på, at når man er udsat for vold, kan man ende i en så desperat situation, så man selv bliver voldelig. Sådan at det oftest i denne type sager, der er det begge parter, der er voldelige. Og dermed begge parter, der har brug for hjælp til at lære at takle den vold, de er udsat for, og den vold de selv udøver. Det skal jo ikke gå ud over børnene.

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

Børn hvor begge forældre er voldelige

Jeg mener ikke, at anbringelser af børnene udenfor hjemmet er den bedste løsning. Men derimod hjælp til forældre til at lære at takle deres liv, så de får det godt. Når de har det godt, så kan de være noget godt for børnene.

Derfor ville jeg ønske, at der blev givet behandlingsdomme i sager med vold i parforhold. Så børnene kunne få nogle rare og gode forældre, der forstår at takle den vold, der er i parforholdet på en for alle god måde.

Jeg ved, det kan lade sig gøre.

Jeg har givet behandling, hvor det har været muligt, at forældrene er blevet sammen, og volden er ophørt til stor glæde og gavn for dem selv, men også for børnene.

Behandling på Lisegården #behandling Partnervold — en svær størrelse / tabu

Du kan.
Når jeg kan, så kan du også.

2) KURSUS I ACCEPTPROCESSEN — LÆR AT TAKLE LIVETS NEGATIVE SIDER 

https://lisegaarden.dk/kursus-i-acceptprocessen-laer-at-takle-livets-negative-sider/

I dette kursus i acceptprocessen får du en gennemgang af de grundlæggende principper. Du lærer redskaber til at takle livets negative sider. Du kommer med din historie og de ting, du står med lige nu, så vi kan kigge på dem. Du lærer redskaber til at takle det, du står i.

Der bliver også snakket om Janteloven, mobning, overgreb, vold, psykopat, narcisisme og borderline osv. Altså alt og også alle tabuer bliver der mulighed for at snakke om.

Det primære fokus vil ligge på, at vi laver de ting, som du ikke kan læse dig til. Dvs. det handler om at gøre det, så du lærer at bruge redskaberne i din dagligdag. Målet er, at du selv skal kunne gøre det, så du får det godt.

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

3) Lidt til eftertanke omkring vold og psykopater

Derfor bruger mænd vold

Nordjyske.dk sø 26-10-2008 11:37

AALBORG: Hvad er det, der sker, når forsmåede ægtemænd går til håndgribeligheder som vold eller ligefrem drab på deres tidligere samleverske? Hvorfor accepter… Læs hele artiklen (linket er udløbet)

Efter min mening er det ikke hele sandheden. De har ikke overladt hele deres liv til hustruen, derimod har de været voldelige mod hustruen. Når hun så ikke vil finde sig i volden mere og går, så bliver de desperate. I denne desperation kan de nogle gange slå hende ihjel. Det samme gælder med modsat fortegn og for kvinderne, der slår deres mænd ihjel.

Dansk retspsykiater var psykopat

Politiken.dk Nyhedsbrev fr 24-10-2008

Danske nazister og landsforrædere blev efter krigen mentalundersøgt af Max Schmidt, som ifølge ny forskning selv var sindslidende. Læs mere

Låste kones lig inde i soveværelset

Politikken.dk Nyhedsbrev on 22-10-2008 05:03

Konen ville forlade sin mand, som derfor knuste hendes kranium og gik nedenunder for at spise morgenmad med parrets børn. Læs mere

Kvinde dømt for dobbeltmord i Sverige

Politikken.dk Nyhedsbrev 14-10-2008 KL. 14.27

En tysk kvinde er blevet kendt skyldig i drab på to børn og drabsforsøg på deres mor i Sverige. Hun idømmes fængsel på livstid. Læs mere 

Hver tredje plages af barsk tone på jobbet

Nyhedsbrev fra Fyens StiftstidendeMa 13-10-2008

Omgangstonen er ikke for sarte sjæle på de danske arbejdspladser. Hver tredje lønmodtager mener, at der i høj grad eller i meget høj grad kan være en …https://fyens.dk/artikel/hver-tredje-plages-af-barsk-tone-p%C3%A5-jobbet-2008-10-13(3)

Når mor er bange for far 

Politikkens nyhedsbrev mandag 5-5-2008

‘Pia’ skal jævnlig udlevere sit barn til overværet samvær med eksmanden, der har slået hende så voldsomt, at barnet blev født for tidligt. Læs mere

Børn tvinges sammen med voldelige fædre 

Ny lov får statsforvaltningen til at vente for længe med at gribe ind i konflikter mellem skilsmisseforældre, advarer eksperter. Læs mere

Voldelige unge bor i små provinsbyer – ikke i storbyen 

Politikkens nyhedsbrev 17-12-2007.

Tal fra Danmarks Statistik placerer små byer højt på listen over de steder, hvor der er flest voldelige 15-17-årige. Læs mere

Chefen skal have sort bælte i at sætte grænser

Arbejdslivet er blevet rent kung fu, men de samme er privatlivet. Så de danske chefer skal blive meget bedre til at sætte grænser, både for sig selv og for deres medarbejdere, mener stressekspert.

Flere piger får en voldsdom 

Politikkens Nyhedsbrev mandag den 16-7-2007.

Pigerne overfalder hinanden og truer hinanden i sms’er og på Arto.dk. Seks gange så mange piger bliver i dag dømt for vold som i 1990. Læs mere

Hvem er værst ramt af psykopatiske chefer?

Ingeniøren torsdag 12.juni 2007.

Nyt projekt skal afdække, hvilke brancher der er hårdest ramt af elendige chefer, og hvad medarbejderne kan gøre, hvis de arbejder under en af dem.

4) Lidt fra Blog

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

26/10 De andre kan det hele, mens vi ikke selv kan noget — tror vi

De andre viser deres facade, så det er alt det gode, vi ser. Mens inden i os selv ser vi jo os selv og alle vores fejl, så vi ender alt for ofte med at tro, at vi ikke er gode nok,…

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

24/10 Økonomien — når man er udsat for overgreb — en psykopat

Økonomien er noget svært noget, når man er udsat. Den udøvende ender alt for ofte med totalt at ødelægge økonomien for den udsatte. Den udøvende har en “snabel” nede i den udsattes pengekasse. Og så suger den udøvende alt det, der er muligt, og…

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

18/10 Nej — helst sige fra med kærlighed

Nej er svært både at have med at gøre og sige det, samtidig med at vi mener det, og at den anden respekterer det. Men det er også svært at få et nej. Vi føler os som menneske svigtet og afvist. Vil du lære at kunne sigeNEJ Vil…

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev

16/10 Være dig selv — blive på egen banehalvdel os og andre

Være dig selv, og dermed blive på egen banehalvdel. Men du er også nød til at få andre til at blive på deres banehalvdel, eller i det mindste inden i dig selv gøre det, så du ved, at det andre siger og gør er…

Seneste kommentarer til indlæg i Blog

Du skal være hjerteligt velkommen til at komme med kommentarer på indlæggene. Det gør du nederst på den side, du vil kommentere.
Du skal være tilmeldt som bruger for at kunne gøre det. Det gør du i menuen under Blog – Bliv bruger eller første gang, du forsøger at skrive en kommentar, så kan du tilmelde dig.

Du kan se mere fra Blog her
https://lisegaarden.dk/blogDer er nu over 1.300 indlæg. Rigtigt god læselyst.

Liste over tidligere nyhedsbreve.

https://lisegaarden.dk/nyhedsbreve-en-liste-over-tidligere-nyhedsbreve/

Partnervold — en svær størrelse — Nyhedsbrev
Til alle jer dejlige og vidunderlige mennesker derude i det ganske land.

I må gerne sige fra over for overgreb og vold, og I må gerne tro, at I alligevel er gode nok
– elskede bare fordi I er til, er født.
Intet andet. 🙂

De kærligste hilsner
Fra Lise

1 kommentar

  1. Hvis du tror, at det kun er mænd, der slå og kun kvinder, der bliver slået, så tager du fejl. Der er ca. lige så mange kvinder som mænd, der slår, og lige så mange mænd som kvinder, der bliver slået.

Skriv et svar