LÆR AT BLIVE PÅ DIN EGEN BANEHALVDEL

Når vi bliver udsat for en person med psykopatiske træk på jobbet eller i privatlivet, så sker der ofte det, at vi lever livet væk fra egen banehalvdel på den anden persons præmisser. Vi tænker på den udøvende, forsøger at forestille sig, hvad vedkommende nu vil have os til at gøre, vi pleaser. Derudover er der alle de negative tanker om personen. Vreden og angsten. Vi tænker ikke på os selv.

Det er helt almindeligt at reagere på den måde.

Men vi oplever også, at det slet ikke hjælper at forsøge at forudsige, hvad det er kæresten eller chefen nu vil have af os. Det hjælper heller ikke at gøre, som den udøvende siger. Vores vrede mod den udøvende, hjælper heller ikke. Angsten bliver bare værre og værre.

I stedet skal vi lære at blive på egen banehalvdel:  gå den modsatte vej, tænke på os selv, tage os af os selv. Jeg ved godt, det ikke er let. Ikke mindst fordi det ifølge den udøvende chef eller kæreste er din skyld, at vedkommende har det, som han/hun har det. Men også det skal vi bryde.

Det er den udøvende, der selv er ansvarlig for sine handlinger, og hvad der sker i den udøvende. Ligesom det for os er vores ansvar, hvad vi gør, og hvad der sker inden i os.

 

Tilbage til Blog

6 kommentarer

 1. Kære Lars!

  TAK for dit indlæg. Det var dejligt lige at høre fra dig.

  Der er meget mere og også relevant information, hvis du kigger rundt på hele min hjemmeside. Du skal være hjerteligt velkommen til at se det hele. Kig i menuen øverst til højre.

  Skulle det ikke være nok, så er du hjerteligt velkommen til at få konsulationer, så skal jeg give dig redskaber til at takle det negative du oplever i livet.

  Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

  De kærligste hilsner
  fra Lise

 2. Det var så meget brugbart for mig. Du beskrev lige en af mine kolleger og min chef.
  Og jeg arbejder lige nu med mig selv om det at holde mig på min egen bane.

 3. Kære Ruth!

  Mange tak for dit gode indlæg. Det var dejligt lige at høre fra dig. TAK for det.

  Hvor det glæder mig, at du har glæde af mit indlæg. At du kunne se, hvordan det passer ind lige i din situation, og fandt ud af, hvordan du arbejder med at blive på din egen banehalvdel. Virkelig flot klaret. 🙂 ❤☀

  Rigtigt fortsat held og lykke med arbejdet inden i dig.

  Skulle det ikke være nok, så er du hjerteligt velkommen til at få konsulationer, så skal jeg give dig redskaber til at takle det negative, du oplever i livet.

  Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

  De kærligste hilsner
  fra Lise

 4. Kære Lise.
  Jeg ville næsten ønske man blev undervist i at blive på egen banehalvdel allerede i skolen.
  – I sunde grænser og hvad der er “mit” og “dit”. Jeg kludrer selvfølgelig selv i det men har gennem terapi lært bl.a at tale for mig selv. Ikke gå over i andre.
  Men har veninder, mor og søster der er slemme, til at sige hvad andre skal gøre, hvordan de skal leve osv. ” Og så kan du gøre sådan og sådan” giver råd i tide og utide.
  Jeg føler det er så invaderende, for jeg har behov for at have noget der er ‘helligt’ og der er mit.
  (Det er nok Ikke helt det samme du skriver om, men det er noget med at blive på egen bane eller i egne sko)
  🙂

 5. Kære Anne!

  Mange tak for dit gode indlæg. Det var dejligt lige at høre fra dig. TAK for det.

  Ja! Hvor ville det være godt, hvis man blev undervist i skolen om at blive på egen banehalvdel. ?☀❤

  Hvor er det flot, at du har lært at tale for dig selv og ikke gå over i andre. Rigtigt godt gjort. ?☀❤

  Ja! Det er meget udbredt, at give gode råd, fortælle, hvad andre skal gøre, hvordan, bedømme og irettesætte andre, osv. Det er desværre meget meget almindeligt. Så det er ikke underligt, at dine veninder, mor og søster også gør det.

  Og ja! Det er at invadere dit liv.

  Jeg forstår godt, at du har brug for noget, der er “helligt”, og der er dit liv. Hvis du læser nogle af mine indlæg, så kan du se, at hvis du lader være med at lade dig påvirke, så har du hele dit indre, som et privat område, som ingen anden kan regere. Der er det dig, og helt alene dig, der bestemmer.
  Men jeg ved godt, det kan være utroligt svært. Men med øvelse og atter øvelse, så kommer det. Du kan tro, det er dejligt, når det lykkes.

  Jeg bruger acceptprocessen til at nå dertil. Det er så dejligt at se, når det virker.

  Jeg synes, du beskriver det så fint med egen banehalvdel – egne sko, så fint, og det samme som jeg skriver om. Du gør det på din måde, jeg gør det på min måde, men det er det samme vi skriver om.

  Husk nu, at lige meget hvad andre siger og gør, så er du et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

  De kærligste hilsner fra Lise

Skriv et svar