Psykopaten startede

Træt men glad

Vrede had frustration irritation

Vi kan alle mere eller mindre få følelser af vrede had frustration irritation, osv. på psykopater. Især når de er vores kærester eller ægtefæller, men også når det er chefen, kollegaen, forældre, osv.. Det er helt forståeligt. Alle de negative følelser, er det let at få, når man har med en psykopat at gøre, eller en med psykopatiske træk. Det er så let at blive påvirket af alle de helt urimelige ting en psykopat udviser overfor sine omgivelser. Vi hopper med på deres ”dans”.
Se om dansen under psykopatens ændring
Psykopatens ændring og under Dansen

Men når vi selv har disse negative følelser, så er det, vi gør, jo ca. det samme som psykopaten gør. Vi udviser psykopatiske træk.

Mange påstår, at en psykopat ikke kan ændres

Mange påstår, at en psykopat ikke kan ændres. Det er den helt almindelig holdning, og det opleves da også tit sådan. Men det vi så siger, det er, at vi ikke selv kan ændres, når vi har de samme reaktioner. Det kan vi jo godt. Det er ”bare” at gå i gang. Ja! Det er svært at bryde de vaner, vi har, men det kan lade sig gøre.

Så når vi kan ændre os, når vi har psykopatiske træk, så kan psykopaten også ændres.

Og ja! Det er ikke os, der skal tvinge psykopaten i terapi. Det hjælper ofte ikke.

Vi kan ændre os selv, så vi får det godt, lige meget hvad andre gør og siger

Men vi kan ændre os selv, og lade være med at hoppe med på psykopatens ”dans”, så kan psykopaten ikke fortsætte sin ”dans” med os. Ja! Jeg ved, det er svært. Men det kan lade sig gøre. Jeg har set det så tit. Så når andre kan, så kan du også.

Psykopaten kan ændres

Så jo, psykopaten kan ændres. Ja! Det er ikke alle, men de kan ændres. Vi skal bare have fat et andet sted, end man normalt går og tror. Vi skal have fat i os selv og ændre os selv, så bliver psykopaten også anderledes.

Prøv at forestille dig, at du hele tiden gik og fik at vide, at du var syg, at du skulle i terapi, at du var forkert, osv. sådan som mange omtaler psykopaten. Det bryder du dig heller ikke om. Du vil gerne omtales og få at vide, at du er dejlig og vidunderlig. sød og rar. Og så have forståelse for det, når du har det svært og er urimelig over for dine nærmeste.

Held og lykke med at ændre din egen hoppen med på ”dansen”.

Husk, du er et dejligt og vidunderligt menneske, elsket bare fordi du er til – er født. Intet andet.

skrevet af Lise Seidelin

 

Du kan se mere om hvordan du gør under Behandling.

 

Tilbage til Blog

 

Se mere om billedet under Billeder

Skriv et svar